Af - 09/04-14 09:08

Putin var sekretær for dansk politikerPutin var sekretær for dansk politiker

Ruslands magtfulde præsident Vladimir Putin fungerede som ydmyg sekretær for tidligere Aarhus-borgmester Thorkild Simonsen tilbage i 1991.

storybild

Thorkild Simonsen har sendt dette billede til Radio24syv, og kanalens program Reporterne har nu offentliggjort det på sin Facebook-profil. Det er Thorkild Simonsen til venstre og Vladimir Putin lige ved siden af ham.

I dag er det svært at forestille sig, at han nogensinde har lavet andet end at bestemme. Men tilbage i 1991 fungerede Ruslands nuværende præsident Vladimir Putin som simpel sekretær for daværende Aarhus-borgmester Thorkild Simonsen i tre dage.

Ukraine: Putin står bag nye uroligheder i vores land
Ukraine: Putin står bag nye uroligheder i vores land

- Jeg var jo ikke klar over, at det var en kommende præsident, der sprang rundt for os der. Han var hurtig og flink og gjorde alt muligt for at vi skulle have det godt, fortalte Simonsen for nylig til Radio 24syv.

Episoden fandt sted tilbage i 1991, hvor Simonsen sammen med en delegation fra Aarhus var på besøg i det, der dengang hed Leningrad, som skulle omdøbes til Skt. Petersborg i anledning af at byen gik fra kommunistisk styre til noget, der i hvert fald mindede om demokrati.

Gidseldrama imens Vesten raser over Putin
Gidseldrama imens Vesten raser over Putin

- Ved den lejlighed gjorde byens borgmester meget ud af at vi skulle have en sekretær stillet til rådighed, og det var sådan en lille mand der talte tysk og russisk. Han sagde ikke ret meget, men han var meget flink. Han bar vores tasker og sørgede for hvor vi skulle sidde i teateret og være på den store plads ved navneceremonien, fortæller Thorkild Simonsen, der senere blev socialdemokratisk minister i Poul Nyrup Rasmussens regering, til 24syv.

Putin bliver officielt skilt fra sin kone Ljudmilla
Putin bliver officielt skilt fra sin kone Ljudmilla

I det hele taget oplevede Simonsen og hans rejsefæller Putin som en flink og medgørlig sekretær, men hans navn fik de ikke fat i. Først syv-otte år senere, hvor Putin var blevet præsidentkandidat, fandt de det billede frem, som du kan se over artiklen, og kunne genkende Putin.

Hør selv Thorkild Simonsen fortælle historien i Radio 24syv-playeren her (spol frem til 08.50):

LÆS OGSÅ: Messerschmidts boss beundrer Putin – Messerschmidt tager afstand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx