Af - 21/12-15 14:11; Opdateret: 21/12-15 14:25

Tør du kigge med? NightLeif-billederne, du troede var væk for altidTør du kigge med? NightLeif-billederne, du troede var væk for altid

Længe før Facebook blev allemandseje, gik vi på NightLeif for at dele pinlige fest-billeder af hinanden. Tør du gense dem?

Bildstrecke im Grossformat »

Der var DKBN, og så var der NightLeif.

Du ved, dengang i 00'erne, hvor smartphones var fremtidsforskning, og man febrilsk kiggede efter de kendte nattelivsfotografer, der gik rundt og forevigede folks bytur, hvorefter man med gedigne tømmermænd startede sit modem for at gense nattens eventyr.

Idéen til NightLeif faldt tilbage i 2001.

- Robin (Robin Soested, red.) og jeg var kommet tidligt til P3 Guld Afterparty i 2001. Vi sad og snakkede og havde længe villet lave dating. Flere diskoteker var begyndt at tage lidt billeder af gæsterne, så vi kombinerede de to ting, og Leif var født, fortæller Martin Thygesen, manden bag NightLeif.

Han husker tilbage på NightLeif med et smil.

- Det var en utrolig sjov tid. Fx var vores fester på toppen af Illum legendariske, og da jeg arbejdede i musikbranchen, havde vi det ene super line up efter det andet. Fx optrådte Nik & Jay, Infernal, DJ Encore, Burhan og mange andre. Så vidt jeg husker, var det Nik & Jays første store gig med 'Aye Aye Aye' (gennembrudssangen: 'Nik og Jay', red.).

DKBN-billederne vi alle fortryder: Kan du finde dig selv?
DKBN-billederne vi alle fortryder: Kan du finde dig selv?

Selv om NightLeif var et kæmpe hit blandt de festglade unge, så har alt sin ende. Også NightLeif, der blev overhalet af teknologien, fortæller Martin Thygesen.

- Vi lagde det sammen med Glows i 2006 og videre med DKBN året efter. Efterhånden som smartphones og Facebook kom til verden, blev den tidligere fine forretning mindre og mindre rentabel, og folk kunne jo efterhånden selv tage deres billeder fremfor at vente på en fotograf. Men sammenholdet, festerne og stemningen er et minde for Leif, siger han.

LÆS OGSÅ: Husker du? 14 ting alle unge fra 00'erne har lavet på computeren

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx