Af - 01/04-14 21:17

Fagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikædeFagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikæde

Letz Sushi har afvist at indgå overenskomst med 3F, fordi det er for dyrt. Men det vil slet ikke koste så meget, som den JYSK-ejede sushikæde påstår, hævder 3F.

storybild

3F'ere demonstrerede lørdag imod Letz Sushi, som de mener burde indgå en overenskomst for at forbedre de ansattes vilkår. (Billede: 3F)

Nej tak til en overenskomst – det vil nemlig koste mellem 100.000 og 200.000 kroner om måneden og dermed føre til en lynhurtig konkurs.

Med den begrundelse har Letz Sushi-direktør Louise Ertman Baunsgaard afvist at indgå en overenskomst med fagforeningen 3F, og derfor har den JYSK-ejede sushikæde nu været konfliktramt i snart to måneder.

Ansatte går i krig mod Dyne-Larsens sushi-kæde
Ansatte går i krig mod Dyne-Larsens sushi-kæde

Men det tal er stærkt overdrevet, lyder det nu fra 3F, der har regnet på, hvad det ville koste for Letz Sushi at indgå en overenskomst og dermed give medarbejderne visse forbedringer i deres ansættelsesvilkår.

Ifølge fagforeningen ville den foreslåede overenskomst koste virksomheden 17.500 kroner om måneden i meromkostning fra april til september i år, 53.000 kroner om måneden fra oktober 2014 til marts 2015 og endelig 122.000 kroner om måneden fra april 2015 og frem, når den er fuldt indfaset.

3F: Kendt sushi-kæde underbetaler ansatte
3F: Kendt sushi-kæde underbetaler ansatte

- Der er noget galt, når man prøver at bilde omverdenen ind, at det vil koste hende 200.000 kroner om måneden, når det er 17.500 kroner til at starte med, mener 3F Københavns næstformand Lone Søgaard Nielsen.

- Letz Sushi foreslår en bæredygtig overenskomst, men hvad betyder det? Vi forstår ikke, at de ikke tager imod vores invitation til at fremlægge sine beregninger og genoptage forhandlingerne, tilføjer Lone Søgaard Nielsen, der påpeger, at der også er mange fordele ved at have en overenskomst.

Overenskomst er på plads for de butiksansatte
Overenskomst er på plads for de butiksansatte

For eksempel har fagforeningen ifølge hende foretaget en optælling, der viser, at restauranter med overenskomst oftere har en elite smiley. I hendes optik fordi medarbejderne er mere tilfredse og derfor yder en bedre indsats.

Letz Sushi: Det er dyrere
Men hos Letz Sushi afviser direktør Louise Ertman Baunsgaard fortsat 3F's forslag.

- Vi vil gerne indgå en økonomisk bæredygtig overenskomst – men den skal være økonomisk bæredygtig også om ét og to år. Det er 3F's forslag ikke. Vores beregninger viser i øvrigt at omkostningerne er noget højere, siger hun.

Gå på café uden at blive svinet til
Gå på café uden at blive svinet til

- Vi har en tæt dialog med medarbejderne, hvor vi lytter til de forslag de har. Vi har gode vilkår, som er bedre end gennemsnittet. Ingen andre sushikæder har overenskomst, påpeger hun.

3F og Letz Sushi har ikke haft forhandlinger siden konfliktens start 11. februar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx