Af - 09/07-13 22:00

Fastende buschauffører gør vejene uskreFastende buschauffører gør vejene uskre

Fra i går og 30 dage frem faster mange troende muslimer 19 timer i døgnet. Men det er nødvendigvis sikkert at køre på tom mave

storybild

(Billede: Polfoto/ GONZALES PHOTO JONAS KJÆR)

Fra i går og 30 dage frem er der risiko for at stige ind i en bus, med en chauffør, der hverken har indtaget mad eller drikke i op til 19 timer.

For ramadanen er over os, og hos Arriva, der blandt andet har 650 buschauffører kørende rundt alene i København spiller det en stor rolle.

Der er nemlig 86 forskellige nationaliteter ansat, og en god portion af dem er muslimer, der følger ramadanen.

Der er aldrig foretaget en undersøgelse af, hvordan chauffører kører, når de faster, men derfor er meldingen fra Rådet for Sikker Trafik alligevel klar:

- Det er indlysende, at man skal være ret forsigtig med at køre bus uden hverken mad eller drikke i så lang en periode. Det forøger klart risikoen for ulykker, fordi sanserne ikke er skærpet, siger dokumentationschef Jesper Sølund.

Hos Arriva har de udarbejdet en folder, som deres fastende chauffører for udleveret.

- Der er blandt andet gode råd om, hvilken slags mad, der holder længst i maskineriet. Vi forslår dem for eksempel at spise dadler, siger kommunikationsmedarbejder Lene Mathiesen.

Hun forklarer, at chaufførerne har fin mulighed for at ønske ferie i den periode, hvis de ikke har lyst til at arbejde fastende.

- Men ja, der er en rimelig chance for at man kommer til at køre med en fastende chauffør i vores busser, siger Lene Mathiesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx