Af - 25/09-16 11:11

Chokerende billeder! 120.000 følger Hannahs sunde liv: Nu afslører hun sin mørke fortidChokerende billeder! 120.000 følger Hannahs sunde liv: Nu afslører hun sin mørke fortid

- Det jeg husker er, at jeg vågnede op på hospitalet, fortæller Hannah Koestler, der var få dage fra at dø af anoreksi.

Bildstrecke im Grossformat »

Farvestrålende anretninger med alt hvad hjertet begærer af friske råvarer.

Det er, hvad 120.000 personer får serveret på Instagram, når de følger den 22-årige Hannah Koestlers kreative madunivers 'prosperoushealthylife'.

Mellem de mange lækre retter har Hannah Koestler fra tid til anden lagt et billede op af sig selv i en sygeligt tynd udgave med tekster, der beskriver livet som anorektiker.

Nu står hun frem i Mirror med hele sin sygdomshistorie til skræk og advarsel for unge piger, der af enten den ene eller anden grund sulter sig selv - og deres pårørende.

- Jeg ved godt, at de billeder, jeg har delt, er meget grafiske. Men vi må ikke lukke øjnene for sandheden, fortæller hun til Mirror og fortsætter:

- Anoreksi er en grusom sygdom, der hærger krop og sjæl. Jeg håber, at mine billeder vil afskrække andre fra at udvikle spiseforstyrrelser og inspirere dem til at få hjælp.

Foto af betjent og baby hitter: Her er den rørende historie
Foto af betjent og baby hitter: Her er den rørende historie

Lærer ville læse højt for klassen: Endte med at koste lille Leonardo livet
Lærer ville læse højt for klassen: Endte med at koste lille Leonardo livet

Hannah Koestlers egen kamp startede helt tilbage i barndommen. Hun blev født i Østrig, men hendes fars arbejde i bilindustrien gjorde, at familien jævnligt flyttede fra land til land. De endte derfor med at bo i både USA, Kina, Sydkorea og Japan.

Koestlers vidste derfor aldrig, hvor hun skulle gå i skole, eller hvor længe eventuelle venskaber ville vare. En ting kunne hun dog kontrollere: Sine spisevaner.

Da hun som 17-årig i 2011 færdiggjorde sine eksamener i et japansk gymnasie, begyndte den unge kvinde at tælle kalorier. På to måneder tabte hun sig således 11 kilo.

Forældrene prøvede at hjælpe hende ved at overvåge hendes måltider. De mødte endda op på hendes skole, så de kunne holde øje med, om hun spiste i sine pauser. Tiltaget hjalp dog ikke, og da sygdommen var værst, indtog Hannah Koestlers en daglig diæt bestående af tre riskiks, få grøntsager og et glas vand.

I 2012 blev sygdommen så slem, at familien fandt hende besvimet i sin lejlighed. Hun vejede blot 30 kilo, hendes hår faldt af store totter og organerne var ved at sætte ud:

- Det jeg husker er, at jeg vågnede op på hospitalet koblet op på sondemad. Lægerne fortalte, at jeg var få dage fra at dø.

I dag er Hannah rask og er ingeniørstuderende på Warwick University i England. Hun udgiver snart en kogebog med opskrifterne fra sine Instagram-billeder:


13-årig dreng tager sit eget liv efter mobning
13-årig dreng tager sit eget liv efter mobning

Megan led af galopperende anoreksi: Nu er hun helbredt og deler stærkt budskab
Megan led af galopperende anoreksi: Nu er hun helbredt og deler stærkt budskabHar du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx