Af Heidi Pedersen - 31/03-18 19:43

København har fået Danmarks første statue af en sort kvindeKøbenhavn har fået Danmarks første statue af en sort kvinde

Fra i går kunne et kæmpestort monument over Danmarks kolonitid opleves ved Det Vestindiske Pakhus på Toldbodgade i København.

storybild

En syv meter høj skulptur under navnet 'I Am Queen Mary' afsløres foran Vestindisk Pakhus i København, lørdag den 31. marts 2018. Kunsterne håber på at kunne skabe dialog omkring Danmarks rolle i kolonitiden. (Billede: Nils Meilvang)

Den syv meter høje statue hedder 'I Am Queen Mary' og er lavet af den danske kunstner Jeanette Ehlers og kunstneren La Vaughn Belle fra Jomfruøerne.

Skulpturen er et mindesmærke over den danske kolonihistorie og en hyldest til et oprør mod racisme. Den er lavet i forbindelse med 100-året for salget af Dansk Vestindiske Øer, der blev markeret sidste år.

Oprøreren Mary Thomas var en af anførerne i en opstand mod de hvide plantageejere i Dansk Vestindien.

Hun ankom som 40-årig i 1892 til København, hvor hun blev ført til Kvindefængslet på Christianshavn for at afsone den livstidsdom, som hendes rolle i oprøret havde kostet hende.

Statuen er skåret ud i flamingo og derefter spraymalet og behandlet med et materiale, så den ligner bronze. Det vil nemlig koste et par millioner, hvis den skulle støbes i rigtig bronze, og det har der altså ikke været råd til.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx