Af Julie Bülow - 05/03-18 22:52

Københavnerne vovede vinterpelsen på tilfrosne søer trods advarsler fra politietKøbenhavnerne vovede vinterpelsen på tilfrosne søer trods advarsler fra politiet

Mange dages isnende kulde har lagt solide islag over københavns søer, og det har fået mange københavnere til at vove sig ud på glatis.

storybild

De tilfrosne søer i København bliver brugt til lidt af hvert. (Billede: Nui Yupharat (nui.yupharat) / Carina Kilhof (kropkopenhagen))

Men selv om frosten har bidt i mange dage, så er isen alligevel ikke tilstrækkelig stærk til, at Københavns Kommune vil kalde den sikker.

For at kommunen kan give tilladelse til at man kan bevæge sig sikkert ud på isen, så skal isen være mellem 16 og 18 centimeter tyk. Og det er den ikke nogen steder i København.

Hver dag opdaterer kommunen hjemmesiden med seneste nyt.

Alligevel har massevis af københavnere været en tur på isen i weekenden, og selv om mange har haft en fin oplevelse ud af det, så er det ikke ufarligt. Natten til lørdag måtte Hovedstadens Beredskab ud til en forkommen mand, der var brudt gennem isen i kanalerne på Christianshavn.

Anmeldelsen indløb klokken 03.20, og da Hovedstadens Beredskab nåede frem, fandt de en mand i meget kold tilstand.

»Vi sender en udrykning med overfladereddere og dykkere til stedet med vores indsatsleder, og da vi møder derude er personen inde ved kajen. Vi hjælper ham op, og han er kold, så vi tager tøjet af ham og pakker ham ind og giver ham tæpper og overdrager ham til ambulance-tjenesten,« oplysete operationsleder ved Hovedstadens Beredskab, Frederik Ryber lørdag, til BT.

Episoden fik Hovedstadens Beredskab til at advare om usikker is på twitter.

'Pas nu på Jer selv derude. Lad være med at gå ud på isen, den er stadig usikker!!' lyder det i tweetet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx