Af - 04/07-13 22:16

Borgmestre toppes om prisen på parkeringBorgmestre toppes om prisen på parkering

Miljøborgmester Ayfer Baykal vil lokke flere københavnere over i delebilen ved at gøre det dyrere at parkere derhjemme. En hetz mod bilisterne, siger Pia Allerslev.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

risen for at parkere bilen foran hoveddøren skal i vejret. Det mener Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal (SF), der vil hæve prisen på beboerlicensen for at lokke flere københavnere til at droppe egen bil til fordel for en delebilsordning.

“Vi vil gerne finde alternativer til bilismen, og ligesom vi gerne vil fremme cyklisme og kollektiv trafik, vil vi også gerne fremme delebilsodningen. Men vi har ikke set på, hvor meget licensen skal hæves endnu,” siger Ayfer Baykal og tilføjer, at flere delebiler skal være med til at mindske trængslen og reducere forureningen i byen.

Men det er en hetz mod bilisterne, mener kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

“Det er endnu en skjult måde at hæve udgifterne for bilejerne, som i øvrigt ikke får noget ud af et tilbud om delebil. Det er jo grundlæggende sådan i København, at man ikke kører bil, hvis man ikke har brug for det. Jeg deler de fine, grønne ambitioner for byen, men jeg har også et realistisk billede af, hvad det kræver at bo i byen og få hverdagen til at hænge sammen,” siger hun.

Men det handler ikke om, at gøre livet surt for bilisterne, understreger Ayfer Baykal.

“Det er en af de måder, vi kan nå vores mål om at blive en CO2-neutral by på i 2025, som vi har skrevet under på, at vi vil være. Derfor må vi se på alternative løsninger til bilen. Vi er kendt for vores cykelindsats og får ros for det i hele verdenen. Men vi må fremme det yderligere, hvis vi skal nå vores mål,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Hundredevis af P-pladser ubrugelige

LÆS OGSÅ: Må IKKE give bilist 3 p-bøder på én gang

LÆS OGSÅ: Kvinde uden bil fik parkeringsbøde

LÆS OGSÅ: Sådan undgår p-vagter tæsk fra sure bilister

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx