Af - 21/08-13 10:43; Opdateret: 21/08-13 11:00

Nyt superselskab skal samle al offentlig transportNyt superselskab skal samle al offentlig transport

Seks selskaber er for mange, og nu vil Venstre ensrette de mange tilbud i den offentlige transport. Socialdemokraterne støtter ideen, som de tidligere selv har luftet.

storybild

Der tegner sig et politisk flertal i hovedstadsområdet til at samle alle de kollektive trafikformer. (Billede: Polfoto)

Det er for svært at finde rundt i de mange tilbud af offentlig transport i Hovedstaden. Det mener Venstre, som i et nyt udspil vil samle alle kollektive transporttilbud i en fælles paraplyorganisation, Hovedstadens Trafik (HOT).

- De forskellige selskaber koordinerer ikke tilstrækkeligt. Vi vil samle det hele i en overbygning, så både køreplaner, branding, annoncering og klagemuligheden bliver bedre, siger spidskandidat for Venstre i Region Hovedstaden, Martin Geertsen.

LÆS OGSÅ: Fastende buschauffører gør vejene usikre

I det nye udspil foreslår Venstre, at de eksisterende trafikselskaber hver får en repræsentant i HOT, og Martin Geertsen forventer, at de forskellige selskaber kan danne paraplyorganisationen inden for deres nuværende budget:

- Vi skal ikke ud og opfinde den dybe tallerken. Jeg må referere til andre storbyer, hvor de er bedre til at koordinere. Det handler ikke om, at vi vil bruge flere penge på offentlig transport, siger han.

LÆS OGSÅ: Borgmestre toppes om prisen på parkering

I marts kom daværende transportminister Henrik Dam Kristensen (S) med et lignende forslag, og fra Socialdemokraternes side er der fortsat støtte til projektet.

- Vi har stor sympati for en samordning, for lige nu er der for mange selskaber. Det er en spændende tanke, men det er bestemt ikke ny. Det lyder lidt som et valgkampsudspil fra Martin Geertsen, og især den strømlinede finansiering virker en smule naiv i mine øjne. Så let er det ikke i virkeligheden, siger Rasmus Prehn, trafikordfører hos Socialdemokraterne.

LÆS OGSÅ: Cyklister: Regeringen underminerer trængselsarbejde

LÆS OGSÅ: Fastende buschauffører gør vejene uskre

LÆS OGSÅ: Borgmestre toppes om prisen på parkering

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx