Af Mathias Tuxen,Sine Bach Jakobsen,Bax Lindhardt - 18/02-18 12:51; Opdateret: 18/02-18 13:06

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor har de lukket ham ud?'Øksemandens far står frem: 'Hvorfor har de lukket ham ud?'

Et voldsomt økseoverfald på en tankstation lørdag aften rystet lokalområdet i Birkerød.  Siden har et massivt politiopbud ransaget Abdelkader Salem Al-Tamimis lejlighed. Hans søn er den formodede gerningsmand.

storybild

Politiet har iværksat en kæmpe menneskejagt søndag d. 18. februar 2018, efter en øksemand umotiveret overfaldt et 19-årigt par på en Circle K-station i Birkerød. Betjente forlader skoven Bistrup Hegn efter forgæves eftersøgning. Her er det gerningsmandens far. (Billede: Bax Lindhardt)

Han fortæller til BT's journalist, at hans søn blev løsladt fra Nyborg Statsfængsel for kun 10 dage siden. Her afsonede han en dom på tre år for blandt andet røveri. Ifølge faderen havde hans søn selv meldt sig til politiet.

I fængslet opholdt den formodede gerningsmand sig i længere tid i isolation, hvor han i 3,5 måned ikke måtte få besøg af familien.  Efter han blev løsladt, kunne hans far, Abdelkader Salem Al-Tamimi, knap nok genkende sin søn.

Han havde tabt ti kilo, var bange og var ikke sig selv længere, fortæller faderen.

Hans søn havde opsøgt politiet for at få hjælp efter sin løsladelse, men uden held. Det har ifølge hans far frusteret den formodende gerningsmand.

Politiet har iværksat en kæmpe menneskejagt søndag d. 18. februar 2018, efter en øksemand umotiveret overfaldt et 19-årigt par på en Circle K-station i Birkerød. Betjente forlader skoven Bistrup Hegn efter forgæves eftersøgning. Politiet ransager faderens adresse på Bistruplund 17. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix 2018). (Billede: Bax Lindhardt)

Den formodede gerningsmand har siden sin løsladelse været bosat hos sine forældre i Birkerød, men bor der ikke fast.

Abdelkader Salem Al-Tamimi tror ikke, at hans søn har i sinde at komme tilbage til forældrenes lejlighed, som politiet har ransaget i løbet af søndagen.

»Han kommer ikke tilbage hertil, efter det han har lavet nu. Jeg ved ikke, hvor han er taget hen.«

Faderen er tydeligt berørt og har selv været ude at lede og forsøger at hjælpe politiet, lyder det fra BT's journalist.

»Jeg har hjulpet politiet siden igår og gået hele Birkerød rundt. Jeg har sagt til politiet, at han ikke kommer til at lave noget dumt mere. Jeg går rundt, og hvis han kommer, skal jeg nok tage ham med til politiet. Jeg skal nok hjælpe,« siger han og tilføjer:

»Jeg forstår slet ikke alt det her. Hvorfor løslader de ham, hvis han har det på den måde. De har haft ham i isolation, hvor han ikke kan snakke med nogen. Det ødelægger mennesker «

Overfaldt par med økse

Lørdag aften blev et 19-årigt par overfaldet af en mand med en økse på en tankstation i Birkerød. Nu, søndag eftermiddag, jagter politiet gerningsmanden i området omkring Birkerød.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx