Af - 04/04-14 14:59; Opdateret: 08/04-14 18:34

Pusherne på Christiania overvåger politiet gennem organiseret netværkPusherne på Christiania overvåger politiet gennem organiseret netværk

Et stort netværk tipper hashkøbere om politiets aktioner på Christiania. Politiet bekræfter, at overvågningen finder sted både på nettet og med flyvende droner.

storybild

(Billede: Polfoto/BJØRN MARCUS TRAPPAUD)

"Osten (politiet red.) er set tømme lommer på volden, samt observeret i patruljebil på prinsessegade. Op med øjnene!"

Sådan lyder et af de mange indlæg på Facebooksiden "Politi razzia på Christiania?", der systematisk overvåger politiets aktioner på Staden. Sidens erklærede mål er at få ledt så mange som muligt uden om politiets visitationer.

24-årig solgte op til 300 kilo hash på Christiania
24-årig solgte op til 300 kilo hash på Christiania

Og det lader til at være populært blandt hashkøberne. Siden overvågnings-netværket blev etableret i december 2012 har det fået mere end 15.000 faste følgere.

Også politiet har fået øjnene op for siden.

- Vi er klar over, at overvågningen på Facebook finder sted, og det er noget, der påvirker vores planlægning af aktioner på Christiania, siger Torben Svarrer, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi og leder af Task Force Pusherstreet.

Overvågningskrig spidser til
I takt med, at ny teknologi ser dagens lys bliver overvågningskrigen mellem hashsælgerne og politiet stadig mere avanceret.

Pusher bruger besked-apps til at sælge stoffer
Pusher bruger besked-apps til at sælge stoffer

Politiet har længe overvåget pusherne på Christiania, men nu har pusherne fået et nyt våben i arsenalet.

- Vi ved, at pusherne har en drone, som de bruger til at overvåge vores arbejde. Og det er selvfølgelig noget, vi også agerer efter i vores arbejde, siger Torben Svarrer.

Han vil dog ikke ud med, hvad overvågningen på jorden og i luften konkret betyder for politiets arbejde.

Intet at gøre
Selvom overvågningen gør politiets arbejde mere vanskeligt, er der ikke noget at stille op for ordensmagten. Overvågningen på Facebook er nemlig lovlig. Derfor er politiet magtesløse overfor problemet.

- Sælgerne på pusherstreet vil forsvare deres forretning, så de har en interesse i at advare folk om, hvor vi arbejder. Det er de vilkår, vi arbejder under. Der er ikke noget at gøre ved det.

Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash
Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash

Træt af at vente på razziaer
Manden der startede netværket "Politi razzia på Christiania?" fortæller i en mail til metroxpress, at han oprettede siden på grund af frustrationer over politiet.

- Jeg var træt af at vente i timevis på grund af razziaer, når jeg på vej hjem fra mit elektrikerarbejde svingede forbi Christiania, for at købe noget cannabis, skriver Benjamin, som ikke vil have sit efternavn frem.

Han fortæller, at han ikke er pusher, og at politiet lyver, når de sætter overvågningsnetværket i forbindelse med hashsælgerne.

- Vi er ganske lovlydige borgere, hvis eneste kriminelle handling er, at vi har valgt at indtage cannabis. Indtil vi får et lovligt alternativ, må vi benytte det sorte marked, skriver han.

Opdatering: 08/04/14 tilføjet svar fra "Politi razzia på Christiania?"

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx