Af Caroline Kristensen - 25/03-18 10:44

En af Københavns kommende metrostationer kommer især til at skille sig udEn af Københavns kommende metrostationer kommer især til at skille sig ud

Den kommende metrostation Enghave Plads bliver stort set ligesom alle andre, men en lille favrerig detalje vi få den til at skille sig ud.

storybild

Enghave Plads, metrobyggeri juni 2011. (Billede: Bjarke Bo Olsen)

Det er ikke nogen nyhed, at der er et stort metrobyggeri undervejs i København. Knap 25 meter under jorden arbejder byggefolk på højtryk for at færdiggøre den nye Metrocityring, der åbner i 2019.

Enghave Plads er en af de flere nye metrostationer, hvor byggeriet er godt i gang. Men mellem hamren og banken gemmer denne station på noget ud over det sædvanlige. For i grove træk kommer stationen til at ligne alle de andre, men stationens placering får en stor betydning for dens udsmykning.

Normalt er metrostationerne beklædt med en sandfarvet stenoverflade, men sationen på Enghave Plads kommer til at være dækket af en prangende rød teglsten.

Det skriver TV2 Lorry.

Man har valgt de røde teglsten, fordi de huse, der omkranser stationen, er i netop den karakteriske røde farve. På den måde vil den kommende metrostation hænge sammen med bydelen, den befinder sig i.

»De fleste af dem (husene red.) er sådan nogle klassiske københavnske etageejendomme med netop røde teglsten. Så det er en måde at bringe overfladen ned under jorden,« fortæller Henrik Plougmann Olsen, der er administrerende direktør for Metro-selskabet.

Det er endnu ikke muligt at se den noget mere festlige udsmykning af metrostationen, da den først vil stå klar i 2019 sammen med resten af byggeriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx