Af Christian Hansen - 21/03-18 15:24

Politibetjent sigtet: Førte anholdt rundt i sit eget urinPolitibetjent sigtet: Førte anholdt rundt i sit eget urin

Ifølge sigtelsen er der tale om vold og tjenestemisbrug.

samtale mellem en kvinde og politiet

I videoen herover kan du se et uddrag fra en samtale mellem en politiassistent og en kvinde, der senere klagede over betjentens opførsel i telefonen. Sagen indgår i den offentliggjorte årsrapport fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Der var tale om vold og tjenestemisbrug, da en politiassistent ifølge sigtelsen mod ham førte en anholdt rundt i sit eget urin.

Det fremgår af årsberetningen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der er offentliggjort i dag.

Den sigtede politiassistent nægter sig skyldig, mens sagen afventer statsadvokatens afgørelse.

Efterforskningen af politiassistenten (P) begyndte, efter en person blev anholdt i Københavns Lufthavn. Af årsberetningen fremgår Politiklagemyndighedens oplysninger i sagen. Ifølge disse oplysninger blev den anholdte nægtet at komme på toilettet, hvorefter vedkommende tissede i en kop.

Da den sigtede tog fat i den anholdte, tabte vedkommende koppen med urin, 'hvorefter P flere gange pressede og førte den anholdte rundt i sit eget urin. Efterfølgende blev den anholdte nægtet adgang til tørt og rent tøj,' står der i beretningen.

En anden polititjenestemand, der overværede hændelsen, er sigtet for pligtforsømmelse ved ikke at gribe ind. Også denne politibetjent nægter sig skyldig.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed behandler blandt andet klager over politiets adfærd samt efterforsker sager, hvor en person eksempelvis omkommer eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben.

Politiklagemyndigheden skelner mellem udrykningssager, straffesager og adfærdssager, hvor der i sidstnævnte kan udtales kritik, der kan føre til disciplinære sanktioner.

I alt endte politiklagemyndigheden ifølge Ritzau med at udtale kritik i 7,6 procent af adfærdssagerne sidste år. I 2016 skete det i 8,4 procent af sagerne.

I en af de sager, hvor afgørelsen lyder på, at en betjent 'optrådte meget kritisabelt,' blev en grædende kvinde, da hun ringede til vagtcentralen, mødt med ordene 'Lad nu være at tude, for fanden.' Den sag kan du læse her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx