Af Caroline Kristensen - 10/03-18 19:14

Rottelort fundet efter kontrol af dansk restaurant Rottelort fundet efter kontrol af dansk restaurant

Det blev til en klar sur smiley.

storybild

Fødevarestyrelsen var 3. februar forbi 'Herford & Café New York' på Østerbro i København. Her fik et fund af rottelort i kælderen, hvor restaurationen opbevarer madvarer, fødevarekontrollen til at frygte for fødevaresikkerheden.

Det var en sur smiley, der blev uddelt til restauranten 'Hereford & Café New York', der ligger på Østerbrogade i København.

Af kontrolrapporten fremgår det, at inspektionen fandt sted, efter at man tidligere har modtaget en politianmeldelse om restaurantens opbevaring af fødevarer.

'I virksomhedens kølerum, placeret i kælderen, opbevares der hakket oksekød ved 13°C. Temperaturkrav til hakket oksekød er max 2°C jf. mærkning på pakke. Forholdet anmeldes til politiet,' lyder det.

Derudover fandt man beviser på, at der havde været rotter i køkkenet og i kælderen:

'I køkkenet er der fundet ekskrementer efter rotter i et el skab. I samme el skab er der en stærk afvigende lugt efter skadedyr. I kælderen, hvor der opbevares fødevarer i kølerum og fryserum, samt fadøl og postmix er der massive mængder af ekskrementer efter skadedyr. Fødevarestyrelsen vurderer, at der er risiko for fødevaresikkerheden, hvis forholdet fortsætter,' lyder det i kontrolrapporten.

Ved kontrolbesøget erklærede ejeren af restauranten sig enig i forbuddet og beklagede, at han ikke selv havde opdaget rotterne, fremgår det af kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen har nedlagt et forbud mod 'markedsføring og produktion i virksomheden', hvilket betyder, at restauranten skal lukke ned, indtil der er rådet bod på problemerne. Forbuddet gælder indtil Fødevarestyrelsen ophæver det.

Efter kontrolrapporten blev offentliggjort, har man kontrolleret ophængningen af denne. Her blev det konstateret, at rapporten ikke er blevet hængt korrekt op og dermed ikke er synlig. Fødevarestyrelsen skriver, at kontrolrapporten var placeret på væggen, højt oppe under døren.

Under Fødevarestyrelsens kontrol var der, ifølge kontrolrapporten, også uenighed om, hvorvidt kælderrummet, hvor der blev fundet rotteekskrementer, tilhører restaurationen. 'Hereford & Café New York' oplyste ved kontrolbesøget, at de ikke havde et kælderrum, men ved kontrol i kælderen, fandt man et kælderrum.

Virksomheden er blevet anmeldt til politiet, for at nægte adgang til alle lokaler under inspektion og for at afgive urigtige oplysninger, fremgår det af Fødevarestyrelsens rapport.

BT har været i kontakt med restaurationen, men man ønsker ikke at kommentere på kontrolrapporten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx