Af - 10/03-14 10:18

Asfalteret cykelsti splitter fredet områdeAsfalteret cykelsti splitter fredet område

Nu kan du suse fra Vesterbro til Amager på en asfalteret cykelsti. Lokaludvalg er imod.

storybild

(Billede: Polfoto)

Nu kan du suse fra Vesterbro til Amager på en asfalteret cykelsti. Men turen går gennem fredede Amager Fælled, hvilket møder kritik fra lokaludvalg.

Københavns Kommune har besluttet, at den eksisterende grussti på Amager Fælled skal erstattes med en fire meter bred asfalteret cykelsti.

Gamle bygninger bliver til nye fodboldbaner
Gamle bygninger bliver til nye fodboldbaner

Amager Lokaludvalg er langt fra begejstrede for kommunens beslutning om at asfaltere og etablere lys i et fredet område.

- Vi frygter, at denne her cykelsti vil danne præcedens for, at man ændrer flere fredede områder områder i fremtiden, siger André Just Vedgren, næstformand for Amager Lokaludvalg til dr.dk.

Det afviser Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, dog. Beslutningen om at etablere belysning og asfalt har været nødvendigt af hensyn til de mange cyklister, der allerede benytter grusstien, forklarer han.

- Det betyder jo, at det bliver oplyst om aftenen, og så bliver det meget lettere at holde den fri for is og sne om vinteren, siger han til dr.dk.

Rotter og tæger plager kæmpekollegie
Rotter og tæger plager kæmpekollegie

Hos Danmarks Naturfredningsforening erkender man, at der er et så stort behov for cykelstier, at man må ofre lidt af naturen. Man er dog ikke glade for hverken belysning eller asfalt på det fredede område.

- Vi bor i et forholdsvist tæt bebygget område, og vi foretrækker jo trods alt også, at folk tager cyklen i stedet for bilen, så det er et kompromis, siger Ole Løbner, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening i København, til dr.dk.

Den nye cykelsti vil strække sig fra Atellerivej til rundkørslen ved Ørestad Boulevard og forventes at være færdig til maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx