Annonce
10/04-18 09:50; Opdateret: 01/05-18 09:40

Fotojournalist: 5 tips til at tage bedre billeder med mobilenFotojournalist: 5 tips til at tage bedre billeder med mobilen

Du behøver ikke længere stort og dyrt kameraudstyr for at tage gode billeder – med de seneste års udvikling af mobilkameraer er det bare frem med mobilen, når livet kræver et foto.

storybild

Knivskarpe billeder og nem redigering. Din mobil kan give dig billeder af højeste klasse. Foto: Samsung

Gode billeder krævede engang dyrt udstyr og kæmpestore kameraer. Sådan er det ikke længere. Nu kræver et godt billede bogstaveligt talt bare et greb i lommen.
I hvert fald hvis du vælger en af Samsung Galaxys nyeste mobiler, der netop er kommet på gaden.

Med en af de to nye Galaxy-mobiler, S9 og S9+, er du sikret den stærkeste kamerateknologi, hvor billedsensoren er endnu mere lysfølsom og intelligent end tidligere. Dermed får du skarpere farver, bedre eksponering og fantastiske billeder - selv i meget lavt lys – og du kan tilmed styre kameraet med stemmen.

Udforsk de nye Galaxy-mobiler her

Med en sådan mobil i lommen behøver du slet ikke bekymre dig om kameraudstyr for at skyde de bedste billeder. Det mener fotojournalist Peter Clausen, der selv tager rigtig mange billeder, når han er ude med familien i fritiden. For selvom han sjældent har sit professionelle udstyr med, når han har fri, bliver der knipset flittigt.


»Det holder mig bestemt ikke fra at tage en masse billeder, at jeg ikke har mit store kamera med. Jeg kan nemlig række ned i lommen, og så har jeg et rigtigt godt mobilkamera lige ved hånden.«

Læs mere om Samsung Galaxys nyeste mobiler her

Det vigtigste er et godt motiv og noget at fortælle, mener han:

»Et godt billede skal fortælle en historie. Man skal have lyst til at gå på opdagelse i billedet – og må meget gerne indeholde detaljer, som måske ikke viser sig første gang, man ser på det. Det vigtigste er, at billedet er interessant og sjovt at se på, og at der f.eks. er tænkt over kompositionen,« siger Peter Clausen.

Giver plads til kreativiteten
Med den nye kamerateknologi i Samsung S9 og S9+ får du en hjælpende hånd, så dine billeder altid bliver perfekte – også selvom lyset måske ikke er det bedste eller farverne ikke er helt rigtige.

Bliv opdateret på de nyeste kamerateknologier her

»Der er virkelig sket meget med mobilkameraerne de senere år. Farverne er klare, kameraet hjælper med den rette eksponering, og de kan selv genkende motiver. Kameraet kan regne ud, om du f.eks. er ude eller inde, så et billede taget i en hal bliver ikke længere gult eller grønligt i farverne – ligesom det kan genkende ansigter og sikre, at lyset bliver indstillet bedst muligt,« siger Peter Clausen, der tidligere har undervist i at tage billeder med mobilen.

Også blitzen på mobilkameraerne er blevet af høj klasse, fortæller Peter Clausen.

»Når jeg tidligere har afholdt kurser i at tage mobilbilleder, anbefalede jeg altid mine kursister at lade være med at bruge blitzen. Men sådan er det ikke mere. Nu får man et meget mere naturligt lys end før i tiden.«

Når hverdagen skal dokumenteres. Mobilen er blevet vores foretrukne metode til at forevige vores liv og dagligdag. Foto: Samsung

Og det er netop, hvad et godt kamera skal kunne; give dig frihed til at være kreativ og gøre det, der er sjovt. For når kameraet hjælper dig med alt det tekniske, kan du koncentrere dig om motivet og den gode historie.

Flere annoncer