Annonce
19/03-18 13:24; Opdateret: 05/04-18 15:39

Turboweekend siger farvel med et bragTurboweekend siger farvel med et brag

De har stået som et af de største og mest succesfulde danske rockbands siden årtusindskiftet. Men nu lakker det mod enden for Turboweekend, der har valgt at opløse bandet og kaste sig over nye musikalske projekter. Men ikke før, de har taget afsked med deres fans med en sidste Danmarksturné.

”På den ene side glæder vi os selvfølgeligt sindssygt meget til at komme ud på scenerne igen. Det er jo et stykke tid siden sidst. På den anden side er det også lidt vemodigt, når vi tænker på, at det er sidste gang vi kommer til at de spille lige præcis det riff eller den linje. Der bliver måske lagt lige lidt ekstra kærlighed i det fordi vi alle sammen ved, at det er sidste chance for at puste liv i musikken,” siger bassist, Morten Køie om bandets sidste turné, der kan opleves landet rundt fra 29. marts til 5. maj.

Sidste chance for at se Turboweekend live – Køb din billet her

Kærlighed og natkoncerter
Og er man så heldig at få billet til bandets afsluttende turné, vil man kunne opleve den autentiske stemning, der hører sig til, når et rockband indtager scenen. Væk er siddepladserne med de magelige sæder, og i stedet kommer publikum tæt på scenen, og kan opleve bandets energi på nærmeste hold.

”Publikum kan nok forvente masser af kærlighed fra vores side. Vi har gravet ned i kataloget, hentet de bedste numre fra alle pladerne frem, og sat dem sammen til et monster set. Vi glæder os til at vise hvor skabet skal stå en sidste gang,” siger forsanger Silas Bjerregaard.

Den kommende turné tager bandet rundt i hele landet, når alt fra København til Rønne og Horsens lægger scene til Turboweekend, der siden dannelsen i 2006 har haft en række store hits, turneret i ind- og udland, og vundet flere store priser.

Når man som Turboweekend har slidt scenerne tynde over hele landet i mere end et årti, så kan det ikke undgås, at man får et ganske særligt forhold til bestemte byer og spillesteder. Et af de steder, bandet har været fast gæst på gennem hele karrieren, er Vega i hjembyen København. Og turbussen svinger selvfølgelig også forbi det ikoniske spillested på denne turné, og det bliver en koncert, bandet ser særligt frem til.

”VEGA er måske DK's fedeste spillested. Den smukke gamle bygning, kombineret med den gode lyd gør, at det altid er en helt særlig oplevelse. VEGA har altid føltes som sådan en milepæl i vores karriere. At NU var vi slået igennem, eller at ”vi har den stadig”. Vi glæder os helt vildt til at spille Natkoncerten derinde d. 28 April, som så også bliver vores allersidste show derinde. Det bliver vildt på rigtigt mange måder. Natkoncert har altid været en del af vores dna,” siger Anders Stig Møller, der spiller keys i bandet.

Det sidste farvel
Turboweekends sidste turné strækker sig over i alt sytten koncerter. Og bandet selv lægger ikke skjul på, at de forventer både hårdtslående og vemodige aftener i selskab med de mange fans, der har fulgt bandet i de sidste tolv år. Måske netop derfor forventer bandet også at give den alt, hvad remmer og tøj kan holde, når de for sidste gang træder op på de danske scener.

”Vi glæder os virkelig meget til turnéen. At få sagt ordenligt farvel er vigtigt for os. Både til publikum, sangene, og til hinanden i denne her konstellation. Vi kommer til at gå ud med et brag,” siger Martin Øhlers Petersen, der er trommeslager i Turboweekend.

Sidste chance for at se Turboweekend live – Køb din billet her

Flere annoncer