Af - 30/06-14 12:26

Emil Thorup: -  Jeg bruger ikke rigtig mønter – dem efterlader jegEmil Thorup: - Jeg bruger ikke rigtig mønter – dem efterlader jeg

Metroxpress spørger kendte danskere: Hvad betyder penge for dig. - Jeg ville fandeme gøre meget for en million, siger tv-værten Emil Thorup i interviewserien 'Mig og mine penge'.

storybild

Emil Thorup brænder igennem hjemme i stuerne. Her som vært til Melodi Grand Prix 2012. (Billede: polfoto/arkiv)

Emil Thorup investere sig selv i de tv-programmer, han er vært på. I programserien 'Sexministeriet' udsatte han sig selv for hardcore SM og i den nye programserie 'Kridhvid i Kina' skal han tjene til dagen og vejen på at være, ja, hvid.

Du går ret langt som tv-vært. Hvad betyder penge for dig i den sammenhæng?

Frank Aaen: - Jeg købte engang en bil...det var måske dumt
Frank Aaen: - Jeg købte engang en bil...det var måske dumt

- Penge betyder kun en ting for mig, og det er frihed. Det er det eneste, jeg arbejder for. Jeg arbejder kun for at skulle arbejde mindre. Jeg går ret meget op i penge: Jeg interesserer mig for, hvordan jeg bruger dem, og hvordan jeg ikke bruger dem, og hvordan jeg kan få dem til at gøre noget godt for mig. Det seneste halve år er jeg begyndt at interessere mig meget mere for fremtiden, og hvordan jeg kan placere pengene bedst muligt, så jeg får mest muligt ud af dem til mig selv og mine fremtidige børn om 20-30-40-50 år, siger han og tilføjer:

- Når man har et overskud, begynder man automatisk at vurdere, hvad man skal bruge det overskud til: Skal man købe ny bil, få nyt badeværelse eller rejse noget mere - eller skulle man fokusere på at få dem til at vare længere, så man måske kunne stoppe med at arbejde tidligere. Det fokuserer jeg ekstremt meget på lige nu.

Hvad ville du ikke gøre, selv om du ville få en million kroner kontant for det lige nu?

Riskær: - Penge er et restprodukt
Riskær: - Penge er et restprodukt

- Det er fandeme ikke meget! Jeg vurderer altid indsatsen, og hvad jeg får ud af den. Men jeg ville fandeme gøre meget for en million, men jeg ville ikke gøre skade på andre mennesker. Det handler ikke om, at jeg er grisk, men om at jeg har et vindue, hvor jeg skal tjene mine penge – i modsætning til folk med et almindeligt arbejdsliv, som har et helt liv til at tjene deres penge. Jeg er jo formentlig ikke så interessant om 10 år. Så det er vigtigt for mig at udnytte min position i en periode og tjene nok til, at jeg kan leve relativt komfortabelt resten af livet, hvis der ikke er mere at lave for mig om 10 år.

Du kunne jo blive bager om 10 år?

- Jaeh, men det vil jeg gerne undgå. Jeg har intet imod at være bager og kunne også sagtens arbejde på McDonalds, men det kunne være dejligt, hvis man kunne slippe for det, ik´.

Lina Rafn: Jeg ville dø for at have et hus med have
Lina Rafn: Jeg ville dø for at have et hus med have

Hvad er luksus for dig?

- Det er noget helt andet for mig i dag, end det var for to-tre år siden. I dag er luksus tid og frihed til at gøre fuldstændig, hvad jeg vil. For to-tre år siden handlede det meget mere om materiel luksus: Biler, lejligheder, hus og dyrt tøj. Nu er jeg så også blevet så priviligeret, at jeg er omgivet af de ting allerede. Jeg har nok fået stillet det behov og er i virkeligheden lidt træt af det. Det er nærmest sådan lidt ulækkert, og jeg har fået en lidt kvalm fornemmelse af den der materielle overflod. I min branche får man samtidig mange ting billigt, gratis eller smidt i nakken. Jeg går for eksempel aldrig ud og shopper længere.

Hvad bruger du lidt for mange penge på, hvis dine venner skulle sige det?

- Mad! Både på at spise ude – ikke take away – og madvarer, som jeg køber ind. Jeg kan sagtens spise ude mere end en gang om dagen, og jeg spiser nogle kostbare ting på grund af min fitness uden kulhydrater. Jeg får for eksempel laks, avocado og økologiske æg til morgenmad. Det koster måske 80-90 kroner for en morgenmad, som jeg spiser hver dag. Det er ret kostbart at leve sundt i Danmark.

Asger Aamund: - Jeg har aldrig haft adgang til mange penge
Asger Aamund: - Jeg har aldrig haft adgang til mange penge

Hvad er det bedste, du nogensinde har købt for penge?

- Det er mit hus på Frederiksberg. Det er et fuldstændig fantastisk sted. Det er min oase, min borg. Det er 130 kvadratmeter, som jeg selv har sat i stand fra kælder til kvist. Alt er lavet, som jeg gerne vil have det, og så ligger det bare perfekt på Frederiksberg Allé.

Hvad er det værste, du personligt har oplevet, hvor penge var en afgørende ingrediens?

- Penge er noget lort, når man kombinerer det med venner. Det er ubehageligt, når der er en skævvridning. Jeg har oplevet venner – nej, bekendte – der har forventet, at jeg skulle betale, fordi jeg har flere penge end dem. Det, synes jeg, er ubehageligt. Jeg betaler hjertens gerne, men det skal ikke forventes. Jeg har jo arbejdet for pengene, ik´. Penge kan distancere folk, og derfor bryder jeg mig heller ikke om samfund, hvor der er alt for stor forskel på høj og lav. Jeg er lige kommet hjem efter fem uger i Kina, og så bliver jeg fandeme glad for at betale min topskat herhjemme.

TopGunn: Vi er forkælede, hvad angår penge
TopGunn: Vi er forkælede, hvad angår penge

Fuldfør sætningerne:

Hvis jeg ikke tjente penge som tv-vært, ville jeg...?
...være arkitekt.

Sidst jeg brugte over 1.000 kroner på mig selv, købte jeg...

...en middag på 'Kul' i Kødbyen.

Når jeg bruger mange penge på mig selv, føler jeg mig...
...ambivalent. Jeg føler mig priviligeret og glad, fordi jeg kan. Men jeg får også lidt dårlig smag i munden, fordi jeg kunne have brugt dem på noget mere fornuftigt.

Når jeg bruger penge på andre, føler jeg mig?
...utrolig glad, især når jeg bruger penge på min familie.

Hvis der ligger en to krone på fortovet...
...lader jeg den ligge. Jeg kan ikke lide mønter. Jeg bruger ikke rigtig mønter – dem efterlader jeg.

Hvis en tigger rækken kroppen frem...

...giver jeg penge, hvis jeg ikke er i Danmark. I Danmark kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet en tigger.

Hvis en ven skylder mig 500 kroner og glemmer at betale tilbage...

...så nævner jeg det ikke med et ord nogensinde. Jeg er ikke ligeglad med pengene, men vedkommende må selv komme i tanke om det. Jeg gider ikke være den type, der minder nogen om det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx