31/05-18 18:01

Majsol og pengeregn over Lundbeck-aktionærerMajsol og pengeregn over Lundbeck-aktionærer

Genmab og Pandora fik tæsk på aktiemarkedet i maj, mens forventningens glæde er stor hos Lundbeck-aktionærer.

storybild

København. Solen skinnede i maj på Lundbecks aktionærer. Ud over rekordmange solskinstimer fik medicinalvirksomhedens aktionærer en kursgevinst på lige knap 18 milliarder kroner.

Det skriver banken Spar Nord i en månedlig analyse af det danske C25-indeks.

De forskellige aktiekurser var i maj i høj grad betinget af selskabernes regnskaber, skriver aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen fra Spar Nord.

Her imponerede salgstallene for det anti-epileptiske lægemiddel Onfi positivt.

- Til trods for en imponerende udvikling i første kvartal undlader ledelsen at opjustere forventningerne til 2018, men alene efter regnskabet den 8. maj er aktiekursen steget med omkring 20 procent, siger Mikkel Duus-Hansen.

- Derfor er der uden tvivl en forventning hos investorerne om, at selskabet vil komme med en opjustering af deres resultatforventninger senere på året.

Over hele måneden steg Lundbeck-aktien med 25,1 procent. Det svarer til en stigning i markedsværdien på lige under 18 milliarder kroner.

Modsat mistede Pandora-aktien mere end en fjerdedel af glansen i løbet af maj.

Smykkevirksomheden leverede 15. maj et regnskab, der straks barberede 25 procent af Pandora-aktiens kursværdi.

- Ved første øjekast var regnskabet nogenlunde som ventet i forhold til aktieanalytikernes forventninger, og ledelsen holdt også fast i resultatforventningen for 2018, siger Mikkel Duus-Hansen.

Under overfladen lå dog et par faresignaler, hvis man har penge investeret i Pandoras fremtid. Først og fremmest var salget gået skuffende i Kina.

Samtidig fik en stor mængde af tilgodehavende i butikker, som Pandora ikke ejer, investorerne til at tvivle på, hvor meget salget af smykker egentligt stiger.

Også biotekvirksomheden Genmab-aktien fik en på hatten, da selskabet lukkede et forsøg med kræftmidlet Darzalex på ikke-småcellet lungekræft, fordi resultater gik den forkerte vej.

Darzalex er godkendt til behandling af kræft i knoglemarven. Men det lukkede forsøg har ifølge analytikere rejst tvivl om, hvor mange andre former kræft Darzalex kan bruges til behandling af.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beskyldt for at 'stå bag' grimme...
bt.dk
Turister badede på helt mennesketom...
bt.dk
Dolberg havde svært ved at forstå...
bt.dk
Du kaster op efter 10 gram af det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx