Af - 19/01-14 14:02; Opdateret: 19/01-14 14:49

Rasende danskere: Boykot HariboRasende danskere: Boykot Haribo

Efter kritik om racisme har Haribo har meldt ud, at slikproducenten vil fjerne sorte lakrids-masker fra Skipper Mix-poserne. Latterligt, lyder reaktionen fra danske forbrugere.

storybild

Det skal være slut med sorte lakrids-masker i Skipper Mix-posen, lyder det fra Haribo, der er blevet kritiseret for racisme. (Billede: pr-foto)

At danskerne har et kært forhold til slik og søde sager, er i den seneste tid blevet tydeliggjort på de sociale medier.

Der lød et viralt ramaskrig efter avis-anden om, at EU havde planer om at udrydde lakridspiben, og nu er turen kommet til Haribos sorte lakrids-masker i Skipper Mix-posen.

Sådan fik de ikoniske firmaer deres navne
Sådan fik de ikoniske firmaer deres navne

Det kunne måske lyde som en for tidlig aprilsnar eller endnu en fejlfortolkning af EU-regler, men Haribos administrerende direktør har bekræftet over for svenske Nyheter24.se, at den er god nok: Efter kritik om racisme fjerner slikfabrikanten nogle af de velkendte lakrids-masker i poserne med Skipper Mix.

- Vi har ikke selv opfattet produktet som racistisk, men eftersom der findes forbrugere, som har en anden tolkning, har vi taget et aktivt valg og ændrer i indholdet, siger administrerende direktør Ola Dagliden.

Slik-gigantens planer er bestemt ikke faldet i god jord hos en stor gruppe af danskere, der skriver rasende indlæg på Haribos Facebook-side:

- Hold da kæft, hvor er I latterlige. Hvordan fanden kan slik være racistisk?? I er så langt ude, som man kan komme. I er hermed boykottet fra min side og håber mange andre vil gøre det, skriver Ole Nielsen eksempelvis, og han er langt fra alene om sin kritik:

Debatten raser: Netto-skandale rammer udlandet
Debatten raser: Netto-skandale rammer udlandet

- Stop jer selv Haribo! Vi stopper med Haribo herfra, indtil I kommer ind i kampen igen. Så kan I selv spise jeres runde neutrale lakridser, eller vil det så støde tykke mennesker?, lyder det fra Kristoffer Vang Nielsen.

Historien om Haribos sorte lakridsmasker, der startede i Sverige, har ramt flere internationale medier. Eksempelvis har det britiske medie Daily Mail skrevet om sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx