Af - 26/06-15 17:59

GUIDE: Sådan lever du billigt på festivalGUIDE: Sådan lever du billigt på festival

Festival behøver ikke være ensbetydende med stort økonomisk forbrug. Mød Anton Høst, der på en hel Roskilde Festival kun bruger 500 kroner.

Bildstrecke im Grossformat »
- Sørg for at bo sammen med én, der i forvejen har et telt, siger Anton Høst. - Vi har noget, der hedder 'foodjam', hvor du for 50 kroner og en times investering selv kan lave noget af det lækreste økologiske mad ud af sæsonens råvarer, siger Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival. - Har du glemt din campingstol, kan du gå op i makersspace og lave sin egen campingstol. Gratis, siger Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival. - Hold øje med events. For eksempel har vi et formiddagsarrangement ved 'Rising'-området, hvor man kan gratis få morgenmad, siger Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival. Du kan faktisk slukke din tørst helt gratis på Roskilde Festivalen. Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival minder om, at vandet i vandhanerne er gratis for alle. - Vi har supermarkeder på pladsen, så man kan klare sig lidt billigere, siger Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival. Noget af Roskilde Festivals billigste mad er spagetti til 40 kroner eller hvidløgsbrød til 25 kroner. Hvis du er til den mere luksuriøse festivaludgave, kan du på Roskilde Festival spise mad fra Kiin Kiins madbod, der er prisbelønnet med en michelin-stjerne. Kilde: Christina Bilde talskvinde for Roskilde Festival. Det er gratis at tage varme bade, siger Poul Martin Bonde talsmand for Skanderborg Festival. Styr uden om det luksuriøse - styr lige ind i hotdogsne: - Vi gør ret meget ud af at være en luksusfestival, så vi sætter en rimelig høj standard. Du kan købe en halv hummer, sushi og bøf, drikke specialøl eller nyde drikkelse i vores drinksbar, wiskybar, og champagnebar. Men vi har dog også fadøl, fastfood og hotdogs, siger Poul Martin Bonde talsmand for Skanderborg Festival. - Hvis du vil spare penge, kan det faktisk betale sig at købe sit festivaludstyr på selve festivalpladsen: Claus Damgaard Nielsen, salgschef i Spejder Sport fortæller om nogle af de produkter, du kan købe billigere i Spejder Sports bod på Roskilde Festival end i de normale butikker: - Festivalstol koster 75 kroner på festivalen, men i butikkerne sælger vi dem til 79 kroner. - Enkeltmandsluftmadras sælger vi til 100 kroner på festivalen, mens vi sælger den til 150 kroner i butikkerne. Meeen det kan også betale sig at købe ind i god, god tid. - Det der kendetegner salget for de festivalkunder, der skal på Roskilde Festival er, at de køber deres udstyr de sidste dage op til Roskilde. Det betyder, de går glip af nogle af vores tilbud, siger Claus Damgaard Nielsen, salgschef i Spejder Sport og siden 1998 ansvarlig for virksomhedens festivalboder. Rugbrød x 2 – 12 kroner Pakke med toast – 7 kroner Knækbrød – 17 kroner Riskiks – 5 kroner Makrel i tomat x 8 - 54 kroner Tun x 4 - 52 kroner Majs x 3 – 13 kroner Ananas x 3 – 14 kroner Agurk – 4 kroner Avokado x 3 – 23 kroner Nøddesmør – 23 kroner Jordbærsyltetøj – 10 kroner Remoulade – 12 kroner I alt = 246 kroner (Alle varer er indkøbt til normalpris)

Her er en række tips til, hvordan du sparer penge på din festival.

Festivalsæsonen står for døren, og selvom festival for de flestes vedkommende byder på en primitiv levestil, slipper de fleste ikke billigt fra festivalforbruget. Foruden billetten skal der investeres i telt, sovepose, liggeunderlag, stol, mad og massere af øl – bare for at nævne noget.

Metroxpress har undersøgt, hvordan du kan komme billigt af sted på festival, og hvordan dit budget ser ud, hvis du vil have kvalitet for pengene. Du kan tage en uge på festival med nyt telt, sovepose, liggeunderslag, ”stol”, mad og øl for kun 1030 kroner.

Sådan finder du de billigste afbudsrejser
Sådan finder du de billigste afbudsrejser

Anton Høst er en af de festivalgængere, der ikke har penge til at tage på festival, og som derfor har flere års ”uddannelse” i at leve så billigt som muligt på festivalen.

Han bruger typisk 500 kroner alt i alt på en Roskilde Festival.

Jeg bruger ingen penge på øl. Jeg skraber øl ind til hele festivalen, lige når festivalen åbner. I folks iver efter at få en god teltplads smider de ting. Derfor ligger der øl over det hele, og jeg kan sagtens finde seks rammer øl på den aften.
Det siger Anton Høst.

Ny undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og ryge
Ny undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og ryge

Han sparer også penge på at enten snyde sig til mad eller spise de forladte bakker med nachoschips. Han afslører, at der i boden 'Gringos' altid er vinderchancer for at finde en aflagt bakke chips med volume.

- En mere ”luksuriøs” madløsning er at møde op ved madudleveringen, når de råber 'To pasta-pesto' og lyve om, at det er din bestilling. Hvis de kræver et nummer, så bare brok dig eller sig 'det gav jeg til din kollega', råder Anton Høst.

Anton Høst medbringer heller aldrig tandpasta, for det kan man nemt låne sig til ved vandposterne.

GUIDE: Sådan booker du den billigste sommerferie
GUIDE: Sådan booker du den billigste sommerferie

Sådan er danskernes festivalbudget

- Opdaterede tal fra Visit Denmark viser, at en festivalgænger gennemsnitligt slipoer 5128 kroner for en uge på Roskilde festival.

De af vores kunder, der køber ind til Roskilde Festival, køber billigere kvalitet end dem, der skal på Skanderborg Festival. På Roskilde er man mere primitiv, mens det på Skanderborg er mere mageligt.
Det siger Claus Damgaard Nielsen, salgschef i Spejder Sport.

Ny app: Se præcis, hvor dine venner er på Roskilde Festival
Ny app: Se præcis, hvor dine venner er på Roskilde Festival


LÆS OGSÅ: DMI: Sådan bliver Roskilde-vejret

LÆS OGSÅ: Københavnere bedst til festival-scoring: Her er det ultimative råd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx