Af Christian Hansen - 02/05-18 20:41

Elsket børneprogram skaber bekymring - 30.000 klip fjernet Elsket børneprogram skaber bekymring - 30.000 klip fjernet

Lad dig ikke narre. Hun ser måske nok harmløs ud, men den lille, lyserøde og tegnede gris, Gurli Gris, er skyld i undergravende virksomhed til fare for det kinesiske regime.

storybild

30.000 klip med Gurli Gris er fjernet fra en kinesisk videotjeneste. Pr-foto

I hvert fald er 'Peppa Pig,' som de britiske skabere har døbt hende, blevet fjernet fra den populære video-tjeneste Douyin, skriver det kinesiske statsmedie The Global Times.

Douyin har således fjernet flere end 30.000 klip med den lille gris, ligesom hashtagget #PeppaPig også er væk.

Ifølge The Guardian skyldes censuren af Gurli Gris, at tegnefilmsfiguren er blevet så populær, at hun nu bruges i modkulturer til skade for 'mainstream værdier.'

Kinesiske fans af Gurli Gris har indtil for nylig lagt videoklip op på Douyin, hvor de eksempelvis har fremvist tatoveringer eller merchandise relateret til den todimensionelle figur. Men fansene arter sig ikke efter regeringens ønsker.

'De er uregerlige, dovne typer, der vandrer omkring, og de er det komplet modsatte af den unge generation, som (det kommunistiske, red.) partiet, ønsker at kultivere,' skriver The Global Times.

Gurli Gris blev introduceret til det kinesiske publikum i 2015 på statens tv-selskab CCTV. Siden har populariteten taget himmelflugt, og to forlystelsesparker med Gurli Gris er på vej i Beijing og Shanghai.

Ifølge The Guardian er censuren i Kina blevet større under præsident Xi Jinping, men at Gurli Gris er blevet et slagteoffer hos Douyin kan være et tilfælde af en overdreven tolkning af regimets ønsker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx