Af Daniel Seistrup - 22/04-18 10:34

Medie: Aviciis familie søger svar - broderen er landet i OmanMedie: Aviciis familie søger svar - broderen er landet i Oman

Den afdøde dj's bror vil vide mere om den tragiske hændelse.

Swedish electronic music DJ Avicii found dead at age 28

Den nu afdøde DJ, Tim Berglings (Avicii) bror, David Bergling, er landet i Oman, hvor den 28-årige dj blev fundet død fredag, for at blive klogere på den tragiske hændelse.

Der erfarer det ofte velinformerede kendismedie TMZ.

Fredag blev den kendte DJ Avicii fundet død i Muscat, Oman. Kort efter udmeldingen rejste dj'ens bror til landet, og der skulle han nu befinde sig.

Broderen checkede ifølge TMZ fredag aften ind på et hotel kun få kilometer fra, hvor Avicii blev fundet død. Broderen er rejst til landet for at besøge de steder, hvor Avicii befandt sig i timerne og dagene før sin død.

Mediet TMZ skriver, at det sker, fordi familien søger svar på, hvad der er sket den verdenskendte dj. Hvordan døde Avicii? Hvad var dødsårsagen?

Det var fredag aften, at Aviciis pressekontakter erklærede, at den svenske dj var død.

»Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Tim Bergling, bedre kendt under kunstnernavnet Avicii, er død,« oplyste Ebba Lindqvist og fortsatte:

»Han befandt sig i Muscat, Oman, og blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid.«

  • 28-årige, svenske Tim Bergling var under kunstnernavnet 'Avicii' en af verdens bedst betalte DJs, remixer og musikproducer.
  • Avicii var en del af en bølge af DJs (bl.a. Calvin Harris, Tiësto, David Guetta m.fl.), som har opnået popstjerne-status.
  • Mere end 1.000.000.000.000. gange er hans sange streamet på Spotify.
  • I 2015 lå han nr. 47 på Forbes liste over det 100 mest indflydelsesrige kendisser.
  • Levels fra 2011, der lå i top 10 i 16 lande heriblandt Danmark, var hans store internationale gennembrud.
  • Hans mest kendte sang Wake me up opnåede i at ligge nummer 4 på Billboards Hot 100 chart.
  • Han har udgivet to studiealbums True i 2013 og Stories i 2015 med efterfølgende koncert-tour.
  • Hans seneste udgivelse var EPen Avici (01) i 2017, der var tænkt som den første af i alt af 3 EPer.
  • I 2017 kom dokumentarfilmen Avicii: True Stories, der blandt andet handler om den pris Tim Berglings har betalt for sin berømmelse.
Den svenske dj er særligt kendt for sangene 'Hey Brother', 'Wake Me Up' og 'Levels', som strøg til tops på hitlisterne verden over, og han har i mange år været betragtet som en af verdens førende dj's.

»Familien er knust, og vi beder om at vise respekt og lade dem være alene i denne vanskelige tid,« lyder det videre fra Ebba Lindqvist, som slutter:

»Der vil ikke komme flere kommentarer.«

Tim Bergling slog igennem tilbage i 2010 med 'Seek Bromance'. Siden blev det til succes på succes på succes for den svenske dj, som overraskede alle sine fans, da han for to år siden i et åbent brev oplyste, at han havde besluttet sig for at stoppe med at turnere.

»Jeg ved, at jeg er velsignet ved at kunne rejse verden rundt og optræde, men jeg har for lidt tid til livet til den ægte person bag artisten,« skrev han dengang.

Han uddybede det ikke mere, men i et senere interview med The Hollywood Reporter forklarede han, at han stoppede af helbredsmæssige årsager.

»Det var nødvendigt for mig af hensyn til mit helbred. Scenen var ikke noget for mig. Men det var ikke koncerterne eller musikken, det var alt det rundt om, som ikke rigtigt kom naturligt til mig. Alt det andet ved at være en kunstner. Jeg er generelt en mere indadvendt person. Det var meget hårdt, og det gav for meget negativ energi, tror jeg,« sagde han.

Avicii fortalte dog dengang, at beslutningen ikke var ensbetydende med, at han ville stoppe med at lave musik - blot stoppe med at turnere.

»Når jeg ser tilbage på mit liv, tænker jeg, wow, har jeg virkelig gjort det? Det var på den ene side den bedste tid i mit liv. Det kostede også en masse stress og angst men det var den bedste rejse i mit liv,« sagde han til Billboard Magazine i 2016.

»(At skabe musik, red.) er det, jeg lever for, det jeg føler, jeg er født til. Nu handler det om min kærlighed til at lave musik til her. Det er begyndelsen på noget nyt,« skrev han på sin hjemmeside, da han i 2016 stoppede med at turnere. 

»Da jeg var 16, sagde min far: Du kan gøre lige, hvad du vil med dit liv, du skal bare være klar til at arbejde hårdt for det. Det var der, jeg besluttede mig for, at når jeg døde vil jeg huskes for det liv, jeg levede og ikke de penge, jeg tjente,« sagde han i introduktionen musikvideoen til The Nights.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx