Af Niels Rytter - 20/05-18 11:24

Prins Harrys gave til sin elskede Meghan – en hjerteskærende hyldest til Diana Prins Harrys gave til sin elskede Meghan – en hjerteskærende hyldest til Diana

Gaven har angiveligt haft stor betydning for Diana.

Kjoler igennem tiden

Genoplev det storslåede bryllup minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen. Lørdag har prins Harry givet sin afdøde mors ring til sin hustru Meghan Markle.

Ringen, der har tilhørt Diana, prinsesse af Wales, som omkom i en tragisk bilulykke i 1997, er med en såkaldt aquamarin, skriver Sky News.

Ringen har tilsyneladende haft betydning for Diana, der døde som blot 36-årig.

Prinsessen af Wales blev således set med ringen under et middag i Sydney i Australien i 1996, ifølge det britiske medie.

Lørdag aften forlod det nygifte par deres bryllupsreception i kongeslottet Windsor Castle, der ligger vest for London, for i en åben og sølvblå jaguar fra 1968, med Harry bag rattet, at køre mod en privat fest, hvor 200 af de nærmeste venner og familiemedlemmer ventede.

I videoen herunder kan du se det nygifte par stige ind i den åbne sportsvogn og køre mod soldnedgangen for at blive forenet med venner og familie til den private fest:

Tidligere på dagen blev de viet foran 600 gæster i Sankt George-kapellet i Windsor.

En enorm menneskemængde ventede langs ruten op til kapellet - 100.000 mennesker, vurderes det, var rejst til byen Windsor for at få en bid af det historiske øjeblik.

Forinden vielsen havde der udspillet sig et rørende øjeblik.I stedet for at sætte sig ind i en bil, havde den 33-årige prins Harry sammen med sin storebror, den 35-årige prins William, valgt at gå de flere hundrede meter op til kapellet som en gestus til de mange fremmødte, som du kan se på billedet herunder:

De to prinser mistede deres mor, Diana, under tragiske omstændigheder i Paris den 31. august 1997.Som en af verdens mest fotograferede personer blev Diana forfulgt af paparazzi-fotografer, da hun sad som passager i en Mercedes. Hun sad sammen med sin elsker Dodi al Fayed, men bilen, ført af chaufføren Henri Paul, torpederede en betonsøjle i en tunnel i den franske hovedstad.11 år senere konkluderede en undersøgelse, at Diana døde som følge af uagtsomt manddrab, og at ulykken var sket, fordi Henri Paul og jagende paparazzi-fotografer havde kørt hasarderet.

Dianas død var et hårdt slag for de to sønner, særligt for prins Harry, der i fjor talte åbent om, hvordan han som barn  og ung mand var stærkt påvirket af den traumatiserende begivenhed.

Den 19 maj 2018 vil dog stå printet som en helt anden milepæl i den 33-årige Harrys liv.Da han forlod Sankt George-kapellet i Windsor, hånd i hånd med Meghan Markle, var det som hertug og hertuginde af Sussex.

Flere kendte var inviteret med til vielsen som gæster, herunder den amerikanske tv-vært Oprah Winfrey, der i sidste øjeblik måtte udskifte sin cremefarvede kjole.

Fodboldikonet David Beckham var også på gæstelisten i kapellet, og det samme var hans hustru, sangerinden Victoria Beckham.

Begge formåede de dog at tiltrække en del opmærksomhed.

Under vielsen, der blev sendt på direkte tv, undrede flere sig over David Beckham, som du kan læse i artiklen her på BT.

Og Victoria Beckham fik også gjort opmærksom på sig selv, uden at det formentlig var hensigten, som du kan læse mere om i artiklen her.

Blandt andre kendisser var den amerikanske tennistjerne Serena Williams og den legendariske britiske musiker Elton John, som du kan se på billedet her:

Det royale bryllup sluttede omkring midnat, dansk tid, med et sprudlende festfyrværkeri over byen Windsor, som du kan se i videoen herunder fra den royale korrespondent Emily Nash fra mediet HELLO!:

Helt i bunden af artiklen kan du genopleve det storslåede bryllup minut for minut i BTs LIVE-blog.Se flere billeder fra den historiske dag herunder:

Du kan genopleve lørdagens royale bryllup i BTs livedækning herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx