Af Bo Poulsen - 20/05-18 15:12; Opdateret: 20/05-18 15:23

Børnehave hærges hver mandag: 'Det gør både mig og forældrene nervøse'Børnehave hærges hver mandag: 'Det gør både mig og forældrene nervøse'

De døjer med nogle store problemer.

storybild

Modelfoto.

Børnehuset Humlebo i Sønderjylland har problemer med nogle af de lokale unge, som blandt andet bruger institutionens område til at feste i.

De unge efterlader sig tomme dåser, glasskår og cigaretskodder. Derudover udøver de hærværk på stedet. Det skriver TV 2.

Sådan har det været hver mandag i de seneste måneder, at medarbejdere er blevet mødt af synet af en raseret legeplads og sandkasse.

Institutionens daglige leder, Monica Hansen, fortæller, at børneinstitutionens medarbejdere gør deres bedste for at rydde op efter de unge, men det er langt fra sikkert, at det kan redde børnene fra en meget ubehagelig oplevelse.

»Jeg har ansvar for de her 70 børn, og det gør både mig og forældrene nervøse, når vi ikke ved, om de små børn skal finde et stykke glas, en ødelagt dåse eller endnu værre - en pille - i sandkassen,« siger hun til TV 2.

Hun frygter, at et af institutionens børn på mellem 0 og 2 år eksempelvis finder glasskår eller lignende og propper i munden. Sommervejret betyder også, at børnene går i bare tæer i sandkassen, hvor der også bliver efterladt adskillige farlige affaldsgenstande.

Børnehuset Humlebo har anmeldt flere hærværksepisoder til politiet, men det har endnu ikke ført til anholdelser. Derfor har Monica Hansen også valgt at kontakte kommunens SSP-medarbejdere i håbet om, at de kan hjælpe med at finde frem til de unge, der benytter området til at feste i.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx