Af - 02/02-16 15:25

Selv hans søn kan ikke se forskel: Kan du se hvem DR's nye vejrvært ligner?Selv hans søn kan ikke se forskel: Kan du se hvem DR's nye vejrvært ligner?

- Jeg har fået gratis kaffe på et pizzaria i København, for at ejeren til gengæld fik en selfie.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du ser vejret på DR, så har du måske opdaget et ansigt. Et ansigt som virker mistænkeligt bekendt. Du tænker, hvor er det jeg har set ham før?

Anders Hemmingsen tog en snak med den nye vejrvært:

LISTE: Er det her Danmarks frækkeste bynavne?
LISTE: Er det her Danmarks frækkeste bynavne?


Hvem er du lige?

- Jeg hedder Christian Jon Cherry og er søn af den berømte avantgarde jazztrompetist Don Cherry og bror til Neneh Cherry og EagleEye Cherry*. Jeg er gift, har tre børn og bor på Østerbro. I min fritid er jeg ungdomstræner i rugbyklubben CSR Nanok

Hvordan er det at være ny vejrvært på skærmen?


- Jeg er vild med at arbejde sammen med erfarne vejrværter som Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen og Jesper Theilgaard. De har sammen med den legendariske Voldborg, været med til vække min fascination af vejret. Der er mega mange ting at forholde sig til, og det er det, som gør arbejdet spændende og udfordrende, men det kræver også 100 % fokus hele tiden. Så lige for tiden er Netflix byttet ud med faglitteratur og vejrprognoser.

TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred
TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred

Okay, du ligner ret meget præsident Obama. Har du hørt det før?

- Ja jeg hører det hele tiden. Det startede samtidig med, at Obama kom på skærmen. Den første som lagde mærke til det, var min søn Cassius, der sagde "se der er far", mens han pegede på et skilt med Obama. Siden da har jeg hyppigt fået henvendelser. Især hvis jeg har jakkesæt på, så er det helt sikkert.

Springer du køen over?

- På en bar i Berlin blev jeg tiltalt 'Mr. President' hele aftenen, og der behøvede jeg vist ikke vente så lang tid på betjening. Jeg har da også fået gratis kaffe på et pizzaria i Kbh, for at ejeren til gengæld fik en selfie.

14 skøre prisskilte: Var det noget med lidt økologisk bæ?
14 skøre prisskilte: Var det noget med lidt økologisk bæ?

Kan du love godt vejr i 2016?

- Jeg kan love, at vejret i 2016 bliver serveret med entusiasme, autencitet og af velforberedte værter. Vi skal heldigvis ikke forudsige fremtiden, men formidle og fortolke data og observationer.

- I den nærmeste fremtid lader den traditionelle vinter med kælk og frostgrader vente på sig, men der er jo hele februar til, at det kan ændre sig. Jeg håber, at der i 2016 vil være en masse varme mellem mennesker uanset vejret. For der er intet der luner som et smil.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx