Af Sebastian Kirk - 23/04-18 16:09

Slut med irriterende pantsamlere på Northside FestivalSlut med irriterende pantsamlere på Northside Festival

Northside Festival afskaffer pantboderne i år for at sætte en stopper for professionelle pantsamlere.

storybild

Professionelle pantsamlere har i mange år fyldt en del på danske festivaler - her Roskilde Festival. Northside i Aarhus vil nu gøre det umuligt at få pant retur. (Billede: Sophia Juliane Lydolph)

Skal professionelle pantsamlere have lov til at være på festivaler, eller er de simpelthen FOR irriterende?

Den debat har raset blandt festivalgængere i årevis, og På Northside har man nu taget stilling. Her vil man ikke have dem, og derfor tager man nu et drastisk skridt ved simpelthen at gøre det umuligt at få penge retur for tomme krus og kander.

»Vi har fået en række henvendelser fra vores gæster - ikke bare efter sidste års festival, men gennem en årrække - hvor folk har fortalt historier om dårlige oplevelser, de har haft med pantsamlere,« siger Northside-talsmand John Fogde til metroxpress.

»Vi har også haft nogle uheldige oplevelser i pantboderne, hvor vores frivillige er blevet forulempet på den ene eller den anden måde. De er blevet talt grimt til, og der har været nogle lidt aggressive episoder, som har betydet, at vi har måttet klippe armbåndet på nogle af de her pantsamlere og eskortere dem ud,« fortsætter han.

I stedet for pantboder vil man på årets festival kunne aflevere sit tomme krus, når man for eksempel køber en ny øl, og på den måde slippe for at betale pant for øl nummer to.

»Hvis du som almindelig Northside-gæst kan få penge tilbage, så kan den professionelle pantsamler også. Og det er det, vi gerne vil eliminere.«

John Fogde, Northsides talsmand, understreger, at det på ingen måde vil være muligt at få penge for tomme krus og kander på årets festival

John Fogde medgiver, at denne løsning kan gøre det dyrere for de betalende gæster at købe drikkevarer.

»Men det bestemmer man jo selv. Man har muligheden for at indlevere sin kop til en bytter, når man har drukket sin øl. Og hvis man så vælger at smide kruset eller donere det, så er det rigtigt, at så kommer det til at koste to kroner ekstra pr. øl,« siger han.

Pant på Northside

  • På Northside skal man betale et beløb i pant, når man køber et krus eller en kande med øl, sodavand eller lignende.
  • Hidtil har man kunnet få pengene retur for pant i designerede boder, men det system bliver afskaffet i år.
  • Northside estimerer, at omkring 70 procent af panten hidtil er blevet indleveret af professionelle pantsamlere.
  • I år vil der blive opstillet kasser, hvor man kan donere sin pant til godgørende formål, ligesom frivillige fra nødhjælpsorganisationer vil indsamle pant på pladsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx