Af Kristian Dam Nygaard - 18/04-18 14:04; Opdateret: 18/04-18 17:45

Christopher er tilbage på toppen: 'Jeg elsker min nye stemme'Christopher er tilbage på toppen: 'Jeg elsker min nye stemme'

Danmarks unge pophåb, Christopher er tilbage for fuld styrke.

storybild

Christopher er tilbage med ny musik til hitlisterne efter at have været igennem en alvorlig stemmebånds-operation. (Billede: FLINDT MOGENS)

I en tidligere version af artiklen fremgik det, at Christopher for nylig er blevet opereret. Det er ikke sandt, og derfor er det blevet rettet. BT beklager misforståelsen.

Den 26-årige sanger vendte i fredags tilbage med den nye single 'Bad', der indtil videre er blevet afspillet næsten 800.000 gange på Spotify og i radioprogrammet 'Go' Morgen P3' fortalte han onsdag morgen, hvordan stemmen de seneste år har været igennem en forvandling.

I 2016 blev han blev ramt af en polyp på stemmebåndet, hvilket betød at han for halvandet år siden måtte en tur på operationsbordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg havde fået en overbelastning på mit ene stemmebånd. Det er sådan noget, der desværre ikke går væk af sig selv. Så efter at have prøvet at presse mig selv igennem en tur i Kina, kom jeg hjem og havde fået en lille polyp, der skulle skæres væk,« fortæller Christopher om operationen, hvor han var i fuld narkose og efterfølgende havde nogle uger, hvor han ikke måtte sige et ord.

Han beskriver oplevelsen som 'sindssygt ubehagelig', og han var bange for, at operationslægen enten skar for meget af eller ikke fik det hele med.

Christopher kom heldigvis godt igennem sin operation. Han måtte i en periode droppe cigaretter og alkohol og følge et træningsprogram, men som klicheen foreskriver, bliver man stærkere, af det der ikke slår en ihjel, og han føler, at han i dag er kommet ud på den anden side som en bedre sanger.

»Jeg tror, det er en mere sprød, hæs klang, jeg har fået, hvor jeg før havde en mere fløjlsblød stemme. Jeg elsker min nye stemme,« fortæller han til P3.

Sammenligner man Christophers nye single 'Bad' med hans ældre materiale, kan man sagtens høre en forskel, hvilket de også testede af i 'Go' Morgen P3' til stor morskab for værterne.

Der har ellers været stille omkring Christopher det sidste halve år, hvor han har holdt pause fra de sociale medier for at koncentrere sig om sin nye musik.

Siden sit 'comeback' i fredags, hvor han blandt andet åbnede årets Fredagsrock i Københavns Tivoli, har han den seneste uge været en smuttur til Shanghai, hvor han sideløbende med sin danske karriere er ved at spille et stort publikum op i Asien.

Han kan findes på enkelte festivaler til sommer, mens han til efteråret tager ud på en arena-turné i landets største byer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx