Af Mads Brandsen - 11/05-18 14:09

Kendt sanger beskyldes for seksuelle overgreb: Nu tager Spotify konsekvensenKendt sanger beskyldes for seksuelle overgreb: Nu tager Spotify konsekvensen

Manden bag 90'er-hittet 'I Believe I Can Fly', den amerikanske R&B-sanger R. Kelly, må nu sande, at han har alvorlige problemer med flyvefærdigheden.

storybild

(Billede: FREDERIC J. BROWN/AFP/RITZAU SCANPIX)

Den verdensomspændende musik-streamingtjeneste Spotiy har nemlig fjernet ham fra alle sine egne playlister og brugeranbefalinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker som følge af, at den 51-årige R. Kelly, der egentlig bærer det borgerlige navn Robert Sylvester Kelly, anklages for at have begået seksuelle overgreb mod unge kvinder og piger gennem flere årtier. Det kom frem i netmediet BuzzFeed News i juli, mens Washington Post tidligere i maj skrev, at seks kvinder, der engang var sammen med R&B-stjernen, følte sig misbrugt seksuelt af ham.

Han er dog aldrig blevet dømt, og afviser selv alle anklager mod ham, men det hjælper ham ikke meget i denne sag.

Spotify har nemlig indført nye retningslinjer, der siger, at en kunstners opførsel kan føre til, at selskabet ikke længere vil promovere vedkommende på streamningtjenesten. R. Kelly får den tvivlsomme ære af at være den første kunstner, der får de nye regler at føle. Hans sange vil ikke længere indgå i hverken playlister udgivet af Spotify eller i de algoritme-baserede anbefalinger, brugerne møder i appen.

»Vi censurerer ikke på grund af en kunstners eller tekstforfatters opførsel, men vi ønsker, at vores redaktionelle beslutninger - om hvem vi promoverer - skal afspejle vores værdier. Når en kunstner foretager sig noget, som  er særligt skadeligt eller hadfyldt,« forklarer Spotify i en udtalelse.

R. Kellys manager tager afstand fra beslutningen. Han skriver i en udtalelse torsdag aften dansk tid, at R. Kelly er uskyldig, og at han blev frikendt for en sag om overgreb mod en mindreårig pige i 2008. Her var han tiltalt for at have filmet sig selv have sex med hende.

»Hr. Kelly har gennem 30 år sunget sange om sin kærlighed og begejstring for kvinder. Han er uskyldig i forhold til de falske og sårende beskyldninger, der verserer som led i en smædekampagne mod ham, som nogle af hans fjender står bag«, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP fra manageren.

I slutningen af april krævede Times Up-bevægelsen, der blev startet i kølvandet på en stribe anklager om overgreb i underholdningsbranchen, at alle anklager mod R. Kelly efterforskes, og appellerede samtidig til musikindustrien om at afbryde samarbejdet med ham.

På verdensplan har R. Kelly solgt over 40 millioner albums og vundet tre Grammy-priser.

R. Kelly kan stadig findes på Spotify, ligesom hans sange ikke er slettet fra brugernes egne playlister. Spotify er med sine 75 millioner brugere på verdensplan verdens største musik-streamingtjeneste.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx