Af Daniel Seistrup - 09/05-18 21:21

Sangerinde overrasker i Eurovision: Nu er hun pludselig favorit til at vinde Sangerinde overrasker i Eurovision: Nu er hun pludselig favorit til at vinde

Cypern imponerede stort tirsdag aften.

Overvældet 'viking' vinder Dansk Melodi Grand Prix:

Øverst kan du se den danske Grand Prix-vinder, Rasmussen, fortælle om, hvordan det var at vinde

Efter tirsdagens Eurovision-semifinale er der særlig et land, der har påtaget sig favoritrollen til en endelig sejr.

Og landet, som har sendt sig selv forrest i feltet, er Cypern.

I hvert fald hvis man skal tro en lang række bookmakere, der alle kvitterer med odds 3,5 – det laveste af alle – på en cypriotisk guldmedalje.

Således dansede og sang Cyperns repræsentant, Elina Foureira, sig elegant og nemt videre med sangen 'Fuego' fra semifinalen til lørdagens finale.

Forud for semifinalen var det ellers Isreals Netta med sin sang, 'Toy', som havde påtaget sig favoritrollen - men det vendte tirsdagens konkurrence altså om på. Nu giver en israelsk sejr pengene hele 7,25 gange igen.

Den cypriotiske fremgang skyldes ifølge Grand Prix-ekspert Rasmus Petersen, at det europæiske folk nu har oplevet, hvordan sangene er på scenen og ikke blot i en musikvideo.

»Vi vidste godt, Cypern kunne danse og bevæge sig sensuelt. Men vi vidste ikke, hun kunne synge live. Hun har lavet en masse tv-shows, men altid sunget playback,« siger han og fortsætter:

»Og så fungerer nummeret bare skide godt, fordi det er forholdvist simpelt. Israels bidrag vil til sammenligning måske være lidt for meget og bliver måske lidt rodet på scenen ligesom med Italiens »gorilla« sidste år,« siger fra Rasmus Petersen på Eurovisionworld.com ifølge DR.

De nærmeste konkurrenter til Cypern er nu Norge til odds 4 og Frankrig til odds 6. En dansk sejr giver pengene 67 gange pengene igen, så det er altså ikke den helt store tiltro, som bookmakerne har til danske Rasmussen.

Den anden af de to Eurovision-semifinaler er på torsdag klokken 21, hvor danske Rasmussen skal forsøge at kvalificere sig til finalen. Finalen afholdes på lørdag klokken 21.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx