Af Trina Nielsen - 19/02-18 11:48

Sådan vil Snapchat snuppe de kendte fra InstagramSådan vil Snapchat snuppe de kendte fra Instagram

Snapchat vil gøre det lettere for kendte at se effekten af deres opslag på platformen.

storybild

Kylie Jenner er en af de kendte, der bruger Snapchat flittigt. (Billede: Evan Agostini)

Snapchat har offentliggjort en ny funktion, der gør det muligt for kendte og såkaldte 'influencers' at få mere data om, hvordan deres opslag klarer sig.

Det inkluderer blandt andet det totale antal 'Stories'-visninger, hvor længe folk har brugt på at se dem samt data om følgernes køn og geografiske placering.

Den nye lancering er et led i Snapchats kamp mod konkurrenten Instagram, hvor flere kendte på de sociale medier efterhånden har migreret hen.

»Det er alt sammen en del af en bredere strategi mod Instagram - i håb om at vinde marked og bevidsthed hos de kendte og deres enorme antal følgere,« siger Daniel Ives, strategichef hos analysevirksomheden GBH Insights, til CNN.

Virksomheder er mindre tilbøjelige til at samarbejde med 'influencers' og kendte, hvis de ikke har adgang til detaljerede data. De vil nemlig ikke kun se, hvor stor en målgruppe de når ud til, men også om det er den rigtige målgruppe.

Kendte har ikke før haft særlige muligheder for at indsamle data på Snapchat. Det har de til gengæld haft på Instagram siden maj 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx