Af Sebastian Kirk - 26/02-18 09:23

Ekspert: På dette punkt får Apple tæsk af Samsungs nye telefonEkspert: På dette punkt får Apple tæsk af Samsungs nye telefon

Samsung præsenterede sine to nye topmodeller i aftes. Spændende, men knap så nyskabende, vurderer ekspert.

storybild

Samsung Galaxy S9 and S9+ vises frem til Samsung Galaxy Unpacked 2018-eventet ved Mobile World Congress i Barcelona. (Billede: Manu Fernandez)

En nytænkning af telefonen, som vi kender den. Sådan lød det, da Samsung i aftes blev præsenterede de nye topmodeller Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus ved Mobile World Congress i Barcelona.

Men spørger man chefredaktør hos MereMobil.dk, John G. Pedersen, er der ikke meget nyt under solen.

»Samsung har præsenteret to rigtig spændende telefoner, som sagtens kan konkurrere med de telefoner, der allerede nu er på markedet fra de andre producenter,« siger han og fortsætter:

»Men vi taler om en opgradering af S8 og S8 Plus. Den kunne lige så godt have heddet S8 Plus S eller noget i den stil. Det er svært for det utrænede øje at se, hvad forskellen er.«

Samsung brugte mest tid på at tale om kameraerne i deres to nye telefoner. Og det er da også det største salgsargument, mener John G. Pedersen, der selv for nylig har haft fingrene i en S9 Plus.

»Jeg må sige, at det er ret imponerende. Der, hvor andre telefoner - eksempelvis iPhone X - må give op, fordi der er for lidt lys, der kan Galaxy S9 Plus stadig tage et helt hæderligt billede. Og det synes jeg godt, man kan kalde for en dealbreaker for den kategori af købere, der går op i at tage gode billeder,« siger han.

»Det er fedt nok - det er bare ikke noget, man går og bruger i hverdagen. Når man først har set en vandballon springe i slowmotion, så er det ligesom også det.«

John G. Pedersen om Samsungs nye Super Slowmotion-videofunktion.

Derudover udeblev de store overraskelser. En ny feature, der laver animerede emojis ud af brugerens ansigt, var nok det mest interessante. Men det er ikke kun Samsung, der savner innovation, vurderer chefredaktøren:

»Alle producenter har svært ved at komme med den næste store ting, der for alvor skal revolutionere vores telefoner. Og så bliver det sådan noget lala-noget, vi får at høre i præsentationerne, som ikke rigtig giver mening.«

Samsung Galaxy S9 og S9+. (Billede: Manu Fernandez)

Galaxy S9 og S9 Plus

  • Dansk pris: 6.199 og 6.999 kroner
  • I handlen: 16. marts
  • Farver: Sort, blå, sølv, lilla

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx