Af Sebastian Kirk - 19/02-18 10:20

Facebook vil bekæmpe falske profiler med postkortFacebook vil bekæmpe falske profiler med postkort

Fysiske postkort skal forhindre fremmede statsmagter i at blande sig i amerikanske valgkampe på Facebook.

storybild

Facebook-direktør og stifter Mark Zuckerberg vil ikke acceptere, at fremmede statsmagter som Rusland bruger hans platform til at sprede misinformation. (Billede: Kay Nietfeld)

Det skal være slut med, at fremmede statsmagter bruger Facebook som en platform til at sprede falsk propaganda under amerikanske valgkampe.

Således har det sociale medie meldt ud, at man fremover vil bruge fysiske postkort til at sikre sig, at folk, der køber annoncer i forbindelse med valgkampagner, nu også er, hvem de giver sig ud for at være. Det skriver Reuters.

»Hvis du opretter en annonce, der nævner en politisk kandidat, vil vi sende dig et postkort, og der vil være en kode, du skal bruge for at bevise, at du er i USA,« sagde Facebooks globale chef for virksomhedens politikker, Katie Harbath, ved en konference i weekenden.

Tiltaget sker, efter Facebook er blevet mødt med massiv kritik, fordi den russiske stat angiveligt har benyttet platformen til at sprede misinformationer under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016.

Anklagen mod Vladimir Putin og hans regering går på, at russiske statsansatte blandt andet har oprettet falske Facebook-profiler for at at sprede politisk ømtålelige budskaber på Facebook med henblik på at bidrage til en splittelse i det amerikanske folk.

Det skal blandt andet være foregået ved, at russerne har betalt Facebook for annoncer, der støttede op om Donald Trump og miskrediterede hans modkandidat Hillary Clinton. Og det er sådanne tiltag, Facebooks postkort skal sætte en stopper for.

»Dette vil ikke løse alting,« siger Katie Harbath til Reuters og fortsætter, at det dog var den mest effektive løsning, selskabet kunne komme op med.

Tiltaget træder i kraft på et tidspunkt før midtvejsvalget i USA's kongres til november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx