Af Sebastian Kirk - 18/02-18 17:01

Godt nyt? Nu vil internet-gigant fjerne de værste reklamer fra nettetGodt nyt? Nu vil internet-gigant fjerne de værste reklamer fra nettet

De mest irriterende og støjende reklamer bliver nu automatisk sorteret fra.

storybild

De mest irriterende annoncer på nettet bliver fremover siet fra automatisk, hvis man bruger Googles Chrome-browser.

En høj lyd brager pludselig ud fra højttalerne. Du forsøger febrilsk at finde ud af, hvilken af de 12 åbne faner der er synderen, mens alle i lokalet stirrer vantro på dig.

Sådanne oplevelser vil Google skåne os fra, og søgegigantens Chrome-browser har nu fået indbygget en funktion, der automatisk fjerner de mest irriterende annoncer.

»En stor kilde til frustration er irriterende reklamer: Video-annoncer, der spiller for fulde drøn eller gigantiske pop-ups, hvor man ikke kan finde luk-knappen,« siger Chromes vicepræsident, Rahul Roy-Chowdhury, til The Guardian.

Der er ikke tale om en decideret 'ad-blocker'. Annoncer vil stadig blive vist. Kun de værste - som bestemt af den såkaldte Koalition for Bedre Annoncer, som Google er en del af - bliver siet fra.

Google lever af annoncepenge, og med dette træk håber man, at brugerne ikke installerer tredjeparts-software som 'AdBlock'.

»Vi har allerede set flere og flere udtrykke utilfredshed med irriterende reklamer ved at installere ad-blockere. Men at blokere alle reklamer kan skade sider og annoncører, der ikke forsøger at genere,« siger Roy-Chowdhury.

Omkring 59 procent af alle hjemmesider bliver vist gennem Chrome-browseren. Funktionen træder i kraft i dag på alle computere og Android-enheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx