Af Sebastian Kirk - 27/02-18 12:35

Nu kommer 'Matrix'-telefonen tilbage i en helt ny udgaveNu kommer 'Matrix'-telefonen tilbage i en helt ny udgave

Nokia 8110, kendt fra 'The Matrix' fra 1999, vender tilbage i en helt ny udgave knap 20 år senere.

storybild

Nokia-telefonen, som Neo får i 'The Matrix', var enhver gadget-nørds våde drøm tilbage i 1999.

Da 'The Matrix' udkom tilbage i 1999, var Nokia 8110 - også kendt som 'Banan-telefonen' - nok den fedeste gadget, man overhovedet kunne få fingrene i.

Meget er sket siden, og i dag skal der lidt mere end en kurvet form og en fjeder-klap til, før en telefon er sej. Til gengæld er retro sejt, og derfor er Nokia 8110 sej igen.

I hvert fald har Nokia netop præsenteret en helt ny udgave af den knap 20 år gamle mobiltelefon ved Mobile World Congress i Barcelona. Det skriver The Verge.

Nokia 8110 4G er en moderne version af Nokia 8110, der blandt andet var med i filmen 'The Matrix'. (Billede: PAU BARRENA)

Den nye Nokia 8110 kører på det såkaldte Smart Feature OS, der tilbyder en række basale funktioner kombineret med nyere teknologier, som vi kender det fra nutidens smartphones - herunder en app-butik, der blandt andet kommer til at inkludere Facebook.

Derudover har den nye Nokia 8110 4G-netværk, 512 megabyte RAM samt et lager på 4 gigabyte. Den har desuden et indbygget kamera på to megapixel. Det kan ikke helt hamle op med teknologien i moderne smartphones, men til gengæld holder batteriet i 25 dage.

Foruden Nokia 8110 4G har HMD præsenteret fire nye Nokia-smartphones ved Mobile World Congress i Barcelona. (Billede: YVES HERMAN)

Nokia 8110 produceres af den finske virksomhed HMD, som som for et år siden også lancerede den nye version af klassikeren Nokia 3310. Den kommer til marts i sort og gul til en gennemsnitslig salgspris på knap 600 kroner.

HMD er samme virksomhed, der for et år siden præsenterede en ny version af klassikeren Nokia 3310. (Billede: Paul Hanna)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx