Af Sebastian Kirk - 27/02-18 12:35

Nu kommer 'Matrix'-telefonen tilbage i en helt ny udgaveNu kommer 'Matrix'-telefonen tilbage i en helt ny udgave

Nokia 8110, kendt fra 'The Matrix' fra 1999, vender tilbage i en helt ny udgave knap 20 år senere.

storybild

Nokia-telefonen, som Neo får i 'The Matrix', var enhver gadget-nørds våde drøm tilbage i 1999.

Da 'The Matrix' udkom tilbage i 1999, var Nokia 8110 - også kendt som 'Banan-telefonen' - nok den fedeste gadget, man overhovedet kunne få fingrene i.

Meget er sket siden, og i dag skal der lidt mere end en kurvet form og en fjeder-klap til, før en telefon er sej. Til gengæld er retro sejt, og derfor er Nokia 8110 sej igen.

I hvert fald har Nokia netop præsenteret en helt ny udgave af den knap 20 år gamle mobiltelefon ved Mobile World Congress i Barcelona. Det skriver The Verge.

Nokia 8110 4G er en moderne version af Nokia 8110, der blandt andet var med i filmen 'The Matrix'. (Billede: PAU BARRENA)

Den nye Nokia 8110 kører på det såkaldte Smart Feature OS, der tilbyder en række basale funktioner kombineret med nyere teknologier, som vi kender det fra nutidens smartphones - herunder en app-butik, der blandt andet kommer til at inkludere Facebook.

Derudover har den nye Nokia 8110 4G-netværk, 512 megabyte RAM samt et lager på 4 gigabyte. Den har desuden et indbygget kamera på to megapixel. Det kan ikke helt hamle op med teknologien i moderne smartphones, men til gengæld holder batteriet i 25 dage.

Foruden Nokia 8110 4G har HMD præsenteret fire nye Nokia-smartphones ved Mobile World Congress i Barcelona. (Billede: YVES HERMAN)

Nokia 8110 produceres af den finske virksomhed HMD, som som for et år siden også lancerede den nye version af klassikeren Nokia 3310. Den kommer til marts i sort og gul til en gennemsnitslig salgspris på knap 600 kroner.

HMD er samme virksomhed, der for et år siden præsenterede en ny version af klassikeren Nokia 3310. (Billede: Paul Hanna)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand stukket ned på åben gade
bt.dk
Du kaster op efter 10 gram af det her...
bt.dk
Vraget landsholdsprofil uenig med...
bt.dk
Læge så tv-show derhjemme: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx