Af Sebastian Kirk - 16/02-18 22:53

Derfor stikker de unge brugere af fra FacebookDerfor stikker de unge brugere af fra Facebook

Facebook bløder unge brugere, viser ny rapport. Det kommer ikke bag på tidligere landschef i Norden.

storybild

Unge fravælger i stigende grad Facebook - til fordel for eksempelvis Snapchat, viser ny rapport.

Med 2,13 milliarder aktive brugere hver måned - knap en tredjedel af verdens befolkning - forsvinder Facebook næppe foreløbigt.

Men noget tyder på, at det sociale medie har svært at holde på de yngste brugere. Således viser en ny rapport fra analyseinstituttet eMarketer, at færre end halvdelen af de 12-17-årige i USA kommer til at bruge Facebook for første gang i år, skriver USA Today.

Samtidigt forudser eMarketer, at Facebook vil miste to millioner brugere under 25 år i løbet af 2018. Men det kommer ikke bag på Jan Christiansen, der er bureauchef hos reklamebureauet Konxion og i øvrigt tidligere landschef for Facebook i Norden.

»De unge har brug for et sted, de kan føle er deres eget, og hvor de selv kan styre hvor mange eller få, de kommunikerer med,« forklarer han og supplerer:

»Facebook er meget offentlig kommunikation. Der er det specielt på Snapchat væsentligt nemmere at sige, at nu vil jeg gerne kommunikere med de her 20 mennesker eller den her veninde, eller jeg vil kun sende det her halv-afklædte billede til min mand.«

Den nye rapport kommer næppe som et chok for Facebook. Allerede i 2013 indrømmede det sociale medie, at de unge var begyndt at vende det i ryggen. Derfor opkøbte man Instagram for en milliard dollar (seks milliarder kroner).

Men faktisk gør det ikke det store for Facebook, hvis de mister et par millioner brugere mellem 12 og 17 år, forklarer Jan Christiansen. Det hele handler om kroner og øre.

Jan Christiansen, Konxion:

De unge er bange for at begå fejl. De har ikke tiden til at producere materiale, der er godt nok til, at det kan blive stående i al evighed på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx