Af - 24/10-13 06:01; Opdateret: 17/12-13 16:18

At være eller ikke  at være ... forberedtAt være eller ikke at være ... forberedt

Som i alle livets forhold er forberedelse nøglen til succes. Også når det gælder optagelsesprøverne til skuespillerskolerne. Steen Stig Lommer var ikke forberedt.

storybild

Steen Stig Lommer kløjes i ‘Der bor en bager’, da han første gang var til optagelsesprøve som skuespiller. (Billede: Polfoto/Finn Frandsen)

I 1980 søgte 20 år gamle Steen Stig Lommer ind på skuespillerskolerne i Aarhus og København. Prøven i Aarhus lå først og lidt for hurtigt til, at den aspirerende skuespiller kunne nå at forberede sig.

- Dengang skulle man synge til første prøve i Aarhus, og jeg tænkte, at jeg da altid kunne synge ‘Der bor en bager ...’. Det kunne jeg så ikke, for jeg gik pludselig i stå, og så sagde jeg farvel og tak for i dag og gik igen. Det var flovt, fortæller han med et grin, der ikke bliver mindre, da han beretter om det held, der til gengæld ramte ham til den efterfølgende prøve i København.

- Der skulle man synge til anden prøve, og jeg var blevet rådet til at synge a cappella. Men jeg glemte noder, så de glemte at bede mig om at synge, og det var måske heldigt nok.

I dag er Steen Stig Lommer ud over at være etableret skuespiller også teaterchef på Grønnegårds Teateret og vejleder på Statens Scenekunstskole, så han kender branchen fra begge sider af bordet. Han opfordrer alle til at være pragmatiske omkring skuespillerdrømmen.

- Du skal glemme den der romantiske drøm. Det er et hårdt liv, og der bliver hele tiden mindre at lave. Hvis du ikke kan lade være, skal du selvfølgelig søge ind, men kun hvis du virkelig vil det, siger han og kommer med følgende råd til de forestående optagelsesprøver.

- Vælg en tekst, der siger dig noget. Gå i teateret. Der var flere på mit forrige hold på skolen, der aldrig havde været i teateret. Og vær forberedt. Det er klart.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx