Af Webstud/TR - 19/02-18 08:12

Nyt studie: Det kan være ligeså skadeligt at gøre rent som at rygeNyt studie: Det kan være ligeså skadeligt at gøre rent som at ryge

Kvinder skal passe på med at indånde skadelige rengøringsmidler, mens mænd kan ånde lettede op.

storybild

Rengøringsmidler kan gøre lige så stor skade som rygning, viser et nyt norsk studie. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

Det er en pligt, der for mange bare skal gøres. Men når man har svunget gulvmoppen, tørret hylderne og renset toilettet, er alt heldigvis pænt, rent og sundt.

Eller er det?

Nej, hvis man spørger en gruppe norske forskere har fundet frem til nogle overraskende resultater, der har vist, at det kan være ligeså skadeligt at bruge rengøringsmidler som at ryge cigaretter. Det skriver JOE.

via GIPHY

»Nyheden er måske ikke så overraskende alligevel, når man tænker på, at man indånder små partikler fra rengøringsmidler, hvis formål er at gøre gulve rent og ikke ens lunger,« siger professor Oistein Svanes, der ledede studiet, fra Universitetet i Bergen.

Kvinder, der har arbejdet som rengøringsassistenter eller regelmæssigt brugt rengøringsmidler gennem de sidste 10 til 20 år, har ligeså dårlige lunger som folk, der ryger en cigaret om dagen. Det viste studiet.

Det er ikke farligt at bruge støvsugeren. Det er derimod kemikalierne i spejlrensen, gulvsæben og toiletrensen, der er skadelige for lungerne.

Studiet viste, at det især er kvinder, der er i risikozonen, mens mænd ikke er synderligt udsatte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx