Af Caroline Kristensen - 04/03-18 18:22

JA! Nu siger læge endelig det, som kvinder ALTID har vidst JA! Nu siger læge endelig det, som kvinder ALTID har vidst

Lægen Sarah Jarvis bekræfter, at kvinders menstruationsmerter virkelig kan være forfærdelige - de kan rent faktisk være på niveau med et hjerteanfald eller migræne.

storybild

For halvdelen af os er det måske gamle nyheder, at menstruation kan gøre ondt - meget ondt. Hver måned bliver kvinder ramt af kramper, kvalme og humørsvingninger, mens den bedre halvdel, de kære mænd, ofte er helt uforstående over for de smerter, kvinder skal bide i sig.

Men nu er der håb forude for, at mændene kan få lidt bedre forsåelse for, at det egentlig kan være ganske ubehageligt at være kvinde engang imellem.

Nu fortæller læge Sarah Jarvis og direktør ved Patinet.info - en hjemmeside der minder om det danske NetDoktor.dk - at menstuationssmerter kan være lige så smertefulde som migræne og hjerteanfald. Det skriver News.

»Det handler om at generelt føle sig utilpas, meget svag og syg og ikke være i stand til at koncentrere sig,« fortæller lægen og fortsætter: »Jeg har nogle kvinder, der siger, at det er den værste smerte, de nogensinde har oplevet.«

Hun fortæller også, at lægevidenskaben endnu ikke har kunne finde ud af, hvorfor man får menstruationssmerter, men hun mener, at det kan have noget at gøre med et kemisk stof kaldet prostaglandin.

Alle kvinder har stoffet i sig, da det er det, der hjælper med at sætte menstruationen i gang - der er bare nogle, der har langt mere af stoffet i kroppen eller er ekstra følsomme over for det. Det kan betyde, at de får langt flere smerter end de fleste.

På Twitter har mange kvinder reageret på lægens udtalelser - og de er fuldstændig enige. Mensturation gør ondt, men det er ikke ny viden.

'Videnskabmænd har bekræftet, at menstruationssmerter er lige så smertefulde som et hjerteanfald, og det er den mest troværdige udtalelse nogensinde. Sos,' skriver Reagan DeLaney på Twitter.

'Altså, jeg tror, jeg er glad, men jeg kunne have fortalt jer det, da jeg var omkring 11 år gammel,' skriver Jacinta på Twitter.

'Menstruationsmerter er det værste,' skriver Hannah Lopeman.

Så som mand er det måske en ekstra god ide at læse nøje med nu, for det er en række ting man kan gøre for at mindske menstruationssmerterne.

Læge Sarah Jarvis anbefaler at bruge en varmepude til at lindre smerterne, og hvis det ikke er til at holde ud, mener hun, at en smertestillende ville være til stor hjælp.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx