Af Katrine Frederikke Wandrup - 06/05-18 11:15

Nyt studie: Din hund elsker at gøre dig gladNyt studie: Din hund elsker at gøre dig glad

En hundeelsker ved, at bare det at være sammen med en hund hjælper på humøret. Men et nyt studie viser, at hundene også godt kan lide at løfte vores humør.

storybild

Modelfoto.

Det nye studie, der er publiceret i Applied Animal Behaviour Science, viser, at terapihunde, som blandt andet hjælper patienter med kræft, PTSD (posttraumatisk stresslidelse) og demens, nyder deres arbejde.

Det skriver National Geographic.

Tidligere forskning har bevist, at mennesker har stor gavn af terapihunde, men det nye studie fokuserer på, om hundene egentlig også kan lide at hjælpe os mennesker.

Og det kan de godt, viser studiet, som er fra USA.

»Det særlige ved dette studie er, at det er lavet på tværs af landet på fem forskellige hospitaler – vi besøgte over 100 patienter og 26 hunde deltog, hvilket har gjort det til det største studie indenfor området,« siger forskningslederen Amy McCullough, der er leder af research og terapi-afdelingen ved den amerikanske dyrevelfærdsorganisation American Humane.

Studiet undersøgte hundenes stressniveau ved at måle på cortisol, som er et binyrebarkhormon, der bliver udskilt, når kroppen udsættes for stress.

Resultaterne var ganske overraskende og viste, at hundenes niveau af cortisol var det samme, når de var hjemme og når de var på hospitalerne.

Desuden blev hundenes adfærd overvåget og inddelt i tre kategorier: venlige handlinger som at nærme sig en person eller lege, moderate stress-handlinger som at slikke sig om munden og rysten og til sidst højstress-handlinger som at pive.

Nogle af de aktiviteter, hundene var med i, var sjovere for dem end andre, men overordnet set var hundene glade for at være på hospitalerne og sammen med patienterne.

Og det er Amy McCullough glad for, da hun mener, at hundenes arbejde både skal være til gavn for patienterne, men også for hundene selv – og det tyder alt på.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx