Af Sanne Fahnøe - 18/03-18 15:53

Studie afslører: Det gør mad fra McDonald's ved din penisStudie afslører: Det gør mad fra McDonald's ved din penis

Den høje mængde af forarbejdet fedt i mange af de menuer, man kan få på McDonalds, kan føre til såkaldt endothelial dysfunktion, en hjertesygdom som er forbundet med at have problemer med at få erektion for mænd.

storybild

AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS (Billede: PAUL J. RICHARDS)

Et studie publiceret i the American Journal of Clinical Nutrition viser, ifølge Daily Star, at folk der spiser på McDonald's med jævne mellemrum har markant forhøjet risiko for at få endothelial dysfunktion i hjertet, som fører til problemer med blodkarrerne i blodårerne, og det gælder også for dem i penis.

Sygdommen gør, at blodet får sværere ved at strømme igennem blodårerne, og derved får man sværere ved at få erektion.

I studiet gav man 24 personer et af tre forskellige måltider. Enten en Big Mac med pomfritter og en sodavand, en vegetarburger med pomfritter og sodavand eller en vegetarburger med salat, frugt, yoghurt og appelsinjuice.

Efter gruppen havde spist Big Mac-menuen, som er den, der påvirker blodgennemstrømningen mest af de tre, og som har det højeste indhold af fedt, blev blodgennemstrømningen reduceret med 22,7 procent, som svarer til at indhalere røg fra en cigaret som passiv ryger i en halv time.

Et andet studie fra The Lancet har vist, at folk, der spiser jævnligt i fastfood-kæden, ikke blot tager mange ekstra kilo på, men også har forhøjet risiko for at udvikle type-2-diabetes.

»Det er ekstremt svært at spise sundt på en fast-food restaurant. Selvom de har fået nogle sunde tilbud, så er der stadig mange menuer med et højt fedtindhold, sukker, kalorier og få fibre og næringsstoffer,« udtaler en forsker bag undersøgelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx