Af - 03/03-16 20:31

Interview med Reem fra 'X Factor': - Jeg har været syg siden første auditionInterview med Reem fra 'X Factor': - Jeg har været syg siden første audition

17-årige Reem Hamze er favorit til at vinde 'X Factor', men det har hun ikke lyst til at tale om. Hun blev snydt med i programmet af sin søster, og hun synes, det er vildt pinligt at se sig selv på tv. Og så har hun kæmpet med sygdom og feber siden første audition.

Se Reems reaktion da vi udråbte hende til favorit efter første liveshow. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hun er 17 år, fra Valby og favorit til at vinde årets 'X Factor', men det gider hun ikke tale om. Hun gider faktisk slet ikke blive interviewet og bryder sig ikke om at snakke med journalister til pressemøder, men nu er hun endt i forårets største mediecirkus, og så er hun nødt til at spille med: Mød Reem Hamze, den unge sangerinde med den store stemme.

- Jeg havde aldrig turde tilmelde mig 'X Factor', så jeg fik et chok, da min søster og kusine sidste sommer pludselig sagde, at de havde gjort det, og at jeg havde en uge til at forberede mig til precasting. Jeg har aldrig tænkt over, at jeg ville være god til at synge og har aldrig fået sangundervisning, så det er vildt sjovt at lære det nu.

X Factor-parret: Kristoffer har fået sin kæreste til at snakke nordjysk
X Factor-parret: Kristoffer har fået sin kæreste til at snakke nordjysk

Jeg har jo egentlig sunget hele mit liv, men var meget genert og turde aldrig stå alene foran et publikum. Da jeg var 12 år fik min far mig til at synge en Whitney Houston-sang foran resten af familien, og der gik det op for mig, at jeg havde et talent.

Reem, der til daglig går i 1.G på Lyngby gymnasiums sport- og science-linje, bor i Valby med sin taxa-chauffør far, pædagog-mor og to søstre. Da hun var yngre var hun den vilde drengepige, der spillede fodbold, klatrede i træer og ødelagde sine fine ballerinasko.

TV: Mads Christian fra X Factor viser sine underbukser frem for rullende kamera
TV: Mads Christian fra X Factor viser sine underbukser frem for rullende kamera

Nu er hun havnet i 'X Factor' og beskriver sin 'arbejdsuge' som følgende:

- Mandag er jeg i skole, så tager jeg til sangtræning hos Mette (Lindberg, red.) og om aftenen øver vi videre i Vega. Tirsdag er jeg i skole, og så er der styling på DR. Onsdag er jeg i skole om formiddagen og så på DR og øve koreografi, om aftenen er jeg hos Mette til sangtræning. Torsdag er der pressemøde på DR, vi har styling og øvning af koreografi. Fredag handler det hele om at blive klar til showet om aftenen. Lørdag er min eneste fridag, hvor jeg sover længe. Sidste lørdag sov jeg til klokken to om eftermiddagen. Søndag starter vi forfra igen.

Jeg elsker at være med i 'X Factor'. Jeg elsker at lære om musik og nye mennesker at kende. Jeg kendte ikke Mette Lindberg, da jeg fik hende som dommer, men hun er ligeså skør i bolden som jeg, og vi klinger bare.

X Factor-farvel: Sarah fik baghjul af The Competition
X Factor-farvel: Sarah fik baghjul af The Competition

Efter hvert liveshow ser hun genudsendelsen på tv. Det synes, hun er lidt pinligt.

- Det er jo sindssygt at se sig selv på tv. Jeg var pissenervøs sidste fredag, fordi jeg skulle danse og vise mig en ny side af mig selv med pailletter i hele fjæset. Men det gik jo godt, og når man ser hvor godt, det ser ud, kan man kun blive stolt og klappe sig selv på skulderen.

Hun gider ikke tale om, at hun er favorit til at vinde 'X Factor'. Hun er i det hele taget ikke meget for at snakke med journalister.

- Jeg læser ikke artiklerne, for jeg vil ikke lægge noget pres på mig selv. Hvis du kan lide mig, kan du lide mig, hvis ikke er det også helt ok. Jeg er overhovedet ikke noget konkurrencemenneske, jeg kan bare godt lide at udfordre mig selv.

Ananas eller Lille My? Her er seernes sjoveste kommentarer om Mettes hår
Ananas eller Lille My? Her er seernes sjoveste kommentarer om Mettes hår

Jeg kan kun grine af det hele. Jeg gør ikke noget, jeg ikke selv har lyst til. Hvis jeg ikke kan lide det, så siger jeg det lige ud. Jeg kan ikke lide interviews, men jeg er tvunget til at lave dem. Jeg er ikke så vild med pressemøder, men jeg bliver nødt til at lave dem.

Hvis Reem ikke bliver Danmarks næste store sangerinde, vil hun gerne være fysioterapeut.

- Jeg synes, det er fascinerende, at man kan hele folk bare ved at røre. Og så elsker jeg at hjælpe mennesker. Jeg er altid den første til at hjælpe folk, ligemeget om jeg kender dem eller ej. Om du har brug for tre kroner eller hvad fanden, jeg er her for at hjælpe.

Men lige nu er hun i 'X Factor'. I år skal finalen ikke afholdes i Jyske Bank Boxen, som det plejer, men i DR's sædvanlige 'X Factor'-studie i DR Byen. Reem indrømmer, at hun gerne ville have prøvet at stå i Boxen.

- Jeg ville gerne have oplevet at synge foran et stort publikum, men det fjerner også et pres. At hvis du skulle lave fejl, kender du i det mindste scenen.

Mads Christian: Her er min vildeste fan-oplevelse
Mads Christian: Her er min vildeste fan-oplevelse

I tredje liveshow går hun på 'X Factor'-scenen og synger TLC-nummeret 'No Scrubs' fra 1999 – året hvor hun blev født. Hun er nervøs for hvordan det skal gå. Normalt plejer hun at være syg, før hun skal synge, men i denne uge har hun været helt frisk.

- Til audition havde jeg feber. Til '5 Chair Challenge' var jeg også pissesyg. Under bootcamp frøs jeg så meget, at jeg blev snottet. Jeg havde feber under første liveshow og under andet liveshow var jeg så forkølet, at jeg ikke kunne trække vejret gennem næsen. Så nu hvor jeg er blevet rask, går det sikkert galt.

LÆS OGSÅ: Disse to X Factor-deltagere er blevet kærester

LÆS OGSÅ: Røg ud af 'X Factor': Her læser Jacob seernes onde Twitter-kommentarer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu er Kim Wall blevet bisat: 'Det var...
bt.dk
Er det her det værste selfie nogensinde?
bt.dk
Video viser grusomt sexovergreb på...
bt.dk
Marianne Jelved er ikke overrasket...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx